Menu

zaglavlje

VLADIMIR ĐOKIĆ "POKLON" VALJEVA UŽICU ZA 695.ROĐENDAN

VLADIMIR ĐOKIĆ "POKLON" V…

Čovek od uspeha, košark...

29. PRIMIJERA DANA GLJIVA NA DIVČIBARAMA

29. PRIMIJERA DANA GLJIVA NA DIVČIB…

Hladunjav dan, vetar i ...

VEMBLI, ATINA, SPLIT, DUBAI, DOK ŽOC ALEKSA I MITAR GAZE.... A RATKOVICA VODI NAŠ METALAC

VEMBLI, ATINA, SPLIT, DUBAI, DOK ŽO…

Protekle noći u centru ...

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OLIMPIJCI - PONOS VALJEVA, KOD PREDSEDNIKA SRBIJE Featured

teo ana birca

Nepunih 12 dana uoči početaka letnjih Olimpijskih igara u Brazilu predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić upriličio je prijem u svečanoj sali Predsedništva Srbije za članove Olimpijskog tima Srbije, učesnike najveće planetarne smotre, ovog leta u Rio de Žaneiru. 

Olimpijce je predvodila maratonka Ana Subotić, i pored olimpijske norme, i najboljeg rezulatat ove godine u regionu  bez maratona u Riju zbog zdravstvenih problema

U centru pažnje je bio najbolji košarkaš  Evrope kapiten Srbije Miloš Teodosić, smiren, nasmejan i odvažan da poruči predsedniku države da će sa drugovima učiniti sve da u Riju obraduju Srbiju.

teo amajlija i toma

“Usvojeni”Valjevac, Lazarevčanin, Stefan Birčevič. afirmisao se u Metalcu, takođe košarkaški reprezentativac, kompeltirao je valjevsku “trojku” ali bez čevrte muskaterke Tamara Silakški.

Državna rekorderka na 400 metara, izostala je sa “prozivke” kod predsednika opravdano, u Sloveniji je na završnim pripremama za Rio.

Predsednik Tomislav Nikolić poželeo je sportistima sreću na Olimpijskim igrama, i izrazio uverenje da svii dostojno reprezenzovati zemlju doneti medalje, uz  poruku da budu ponosni, jer su samim plasmanom u Rio već pobednici.

“Sport, nosi uspeh i meuspeh. Bitno je da date sve od sebe, i da se vratite srećni. Svaka medalja u Riju je medalja svih nas. Radom ste protekle četiri godine učinili ste da vas cene, da svi strepe od susreta sa vama” rekao je Nikolić  predajući zastavu Srbije olimpijcima siguran da vreme radosti za srpski sport nema granica.

“Želim vam sreći, uspeh, da ne bude povreda, i na terasi Gradske skupštine da budete svi, I oni sa medaljom i svi drugi, jer ponavljam to će biti odličja svih vas, koja će razgaliti srca svih nas. Predajem vam ovu zastavu kao najveći dragulj. Nema čega da se stidite Srbija je zemlja koja ima prijatelje u čitavom svetu, kao što i vi imate prijatelje medju sportistima sveta. Ispraćao sam vas već, i pre mene su neki drugi, i posle mene će drugi. Ali, danas se osećam drugačije jer ste za ove četiri godine podigli ponos, pokazali da možete, ispunili ste normu i ušli u krug najboljih na svetu. Vi ste već pobedili", rekao je Nikolić a zatim predao je zastavu Srbije Đorđu Višackom, generalnom sekretaru OKS. Zastava se potom našla u rukama MIloša Teodosića, Milice Mandić i Ane Subotić.

ZASTAVA TEO ANA

ANA TOMA DULE

Olimpijcima se obratio ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, a u ime sportista Milica Mandić.

“Predstavljanje zemlje na OI je najveća čast. Pred nama je turnir o kojem smo sanjali i za koji smo se žrtvovali. Trudićemo se da budemo najbolji kad je najpotrebnije i da učinimo naciju ponosnom", poručila je Mandićeva.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da ima veću tremu nego pre četiri godine kada se u ime sportista obratio pred put u London i poručio.

”Svako od vas olimpijaca zna koliko godina truda, suza i znoja potrebno da bi predstavljao svoju zemlju na Olimpijskim igrama Želim vam da prevaziđete svoje ciljeve".

Generalni skretar OK Srbije Đorđe Višacki je Ani, Milošu i i Milici Mandić uručio  amajliju Pančićeve omorike.

ana i djordje v

"Ukupno 104 srpskih sportista izborilo je vizu, ali nažalost Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće moći da se takmiči u Riju. Ona je danas sa nama i nadamo se da će joj amajlija pomoći, prvo ka ozdravljenju, a posle i ponovnom bavljenju sportom", rekao je Višacki.

“Radili smo, samo mi znamo kako nam je bilo. Umorni smo, naša je odluka da uspemo, i to je danas dovoljan razlog da budem zadovoljan” rekao je košarakaški dominator, ponos Valjeva, Miloš Teodosić za naš sajt.

“ Pomešena su emocije. Moj žuvot je ateletika, a danas sam počastavovana da budem sa najboljima, ali me pritiska osećanje da neću trćati u Riju” otvorila je dušu Ana Subotić.

“Hvala OK Srbije, Đorđu Višackom za  pažnju kojom me obasipaju i najtežim trenucima svoje karijere.,Čast mi što sam danas ovde. Sviojim kolegama i kolegicama olimpijcima želim sreću, uspeh i radost u Riju, Biću uz njih kao i svi ljudi u Srbiji. Izostanak u Riju tumačim voljom neba, i ko zna zašto je to dobro. Nadam  se skorom povratku na stazu, čim pobedim u bici za svoje zdravlje. Moja odluka je, nema predaje, vraćam se maratonu, neće me biti u Riju ali se već spremam da posle Londona stignem u zemlju izlazećeg Sunca. ”, poručila je suznih očiju Ana Subotić, maratonka sa najboljim rezultatom u regionu ove godine.

Prijemu u svečanoj sali Predsedništva Srbije su prisustvovali košarašaki, košarkašice, odbojkašice, tekvondisti, kajakaši, teniserka Jelena Janković.....

Olimpijske igre u Riju od 5. do 21. avgusta ukrasiće i 103 takmičara iz Srbije.

Jedna od tajni uspeh je da čovek bude spreman kada  mu se ukaže šansa. Evo je, i zato  kao i svih srpski sportisti verujemo da slede da dani  radosti i uspeha u Riju.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas