Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IN MEMORIAM PAŠAGA-PAŠA-SAŠA ABDURAHMANOVIĆ(1948 - 2018) Featured

 

1 PASA1

Umro je posle dužeg bolovanja jedan iz plejade najboljih valjevskih sportista, ratnik magičnog četvorougla, šampion sveta boksa Pašaga-Saša-Paša Abdurahmanović (70). Sahrana i opelo je danas  u 12,30 na Novom groblju u Valjevu.

Nekada davno kada je boks bio ponos i jedan od najprestižnijih sportova, i iz neke slične bajke, u valjevsku sa sličnima sebi, u  Metalac je stigao Paša.

Već dovoljno naučen, prirodno nadaren, hrabar, vešt, brz kao munja, Apolon iz Bosne imao je gromove u rukavicama. Rušio je redom rivale, osvajao srca postao i ostao ljubimac za sva vremena svih u Valjevu što vole boks i prepoznaju ljudskost i dobrotu duše.

Porodica i prijatelji, a imao ih kao malo ko, što je danas teško naći, stali su uz Pašu, kada je pre više od dve decenije, teško je izbrojati godine, započeo svoju bitku, da traje i bori se na svoj način sa najvećim neprijateljem svakog od nas, kad podmuklo napadne, surovom bolešću.

Stizao je svakodnevno da pored divovske borbe sa prljavim i moćnim neprijateljem, više od dve poslednje decenije,  pored života askete, i gladijatora bez prava na predah, iskoristi svaki trenutak i bude vedar i raspoložen. Uvek vedrog duha širio je optimizam,a nosio  je planinu na leđima.

Svoju veštinu odbrane od najgoreg je doveo do savršenstva. Postao je jedinstven primer borca vešt da traje u svetu srećnih da budu bogati, a to znači zdravi.

Paša je svaki dan na svoj način pokazivao koliki je borac, šta znači biti svoj, nesalomiv, nepobediv, neponovljiv.

Hrabrost je jedna od osobina i karaktera koja razdvaja ljude, spremne na sve, i one što se tako lako ne odluče da budu hrabri. Neki bi rekli da se hrabrost često graniči sa ludošću i nepromišljenošću, ima i toga, ali Pašina hrabost i istrajnost su postali obrazac života i trajanja.

Odlučio je da traje, duboko svestan konačnog ishoda iako u takvim siutacijama čovek klone duhom i preda se. Bio je čovek kadar da ne pobegne od protivnika, svestan jako s kim ratuje. Otvorenog garda je kao i u ringu na svoj način vojevao protiv surovog i podmuklog zla, u napadu bez predaha i danju i noću. Zbog svoje hrabrosti nekima je bio i neugodan, ali je napadnute poput njega, na svoj način šeretski, dobroćudno i blagonaklono  bodrio i zajednički tražio put kako da traju i žive, što duže.

Veliki šampion magičnog četvorugla Kasiju Klej, alijas Miahamed Al je rekao: Onaj ko nije dovoljno hrabar da rizikuje neće postići ništa u svome životu.

Kolega mu u svakom pogledu, Paša je svakodnevno potvrdjivao Alieve reči.

Borio sa kao lav i trajao, demantujući i rušeći sve medicinske teorije i dijagnoze. Imao je moć da i kada pada, ne klone duhom. Uvek bi ustao i nastavio da se bori. Rizikovao je i dobijao bitku za bitkom. Porodica mu je bila najveća podrška u neravnopravnom ratu. Bila je taj posebni dodatni toliko potrebni izvor energije trajanja i života.

Hrabrom čoveku pomažu zvezde, Paša je sada gore na nebu sa zvezdama, sa mnogo sebi sličnih i njemu dragih, najbližih i onih manje bliskih. Susreo se sa  mnogim ratnicima iz ringa, što su pre njega postali deo večnosti. U vremenu loših ljudi, loša vremena ne postoje, porodica ostaje bez pažljivog supruga, ponosnog oca, najsrećnijeg dede, a mi svi zajedno bez prijatelja, čoveka čelične volje, plemenite srdačne, iskrene i tople duše. Sećanje na Pašinu borbu i patnju  udvostručuje sreću življenja.

Za ljudskost, dobrotu skromnost, predusretljivost pažnju vedar duh što si pokazivao na svakom koraku, Paša zaslužuje  hvala do neba.

Nebo će ti podariti  večnu slavu i mir, a samo da znaš, za sobom ostavljaš dovoljno svetlosti da nastave tvoj časni put ljudskosti i dobrote.


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas