Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PODRŠKA BICIKLISTIMA U OKVIRU PROJEKTA CITY WALK U VALJEVU Featured

1 va biciklifoto SO Valjevo

Na platou Centra za kulturu Grad Valjevo je  organizovao manifestaciju „Kreći se“, kao završni događaj projekta „City Walk“, podržanog iz fondova Evropske unije. Bila  je ovo  promociju zdravih stilova života u urbanim uslovima - kretanja, pešačenja, rekreacije, vožnje bicikla i sporta.
Klubovi i udruženja organizovali su zanimljive demonstracije biciklizma, rvanja, karatea i džudoa, igre bez granica za decu, kangu fitnes, šetnju do parka Pećina i natrag, speleolozi su demonstrirali penjanje uz užad... Jedan od najzanimljivijih trenutaka bio je kada su učesnici formirali velike figure pešaka i bicikla koje su fotografisane i snimane iz drona.
U programu su učestvovali Karate klub “014”, Rvački klub “Mladost”, Džudo klub „Kodokan“, Biciklistički klub “Boba”, SU “Varatonac”, Društvo istraživača “Vladimir Mandić Manda”, „Kangu klub“, Planinarski klub “Povlen” i PSD “Magleš”.
Posmatrači i prolaznici su imali mogućnost da se pridruže aktivnostima i oprobaju u pojedinim veštinama.1va bicikli1

foto SO Valjevo

U Zdravstvenom kutku Služba patronaže valjevskog Doma zdravlja, predstavnici Crvenog krsta i Medicinske škole Valjevo građanima su kontrolisali pritisak, merili težinu i visinu i određivali bodimas indeks, davali zdravstvene savete.
Član Gradskog veća prof dr Miroljub Ivanović, je najavio aktivnosti Grada u vezi izgrdanje  biciklističke i pešačke staze.
"U toku je izrada projekta biciklističke staze od Uzun Mirkove ulice do Obilaznice, a ove godine bi trebalo da se izgradi prva deonica od Poljoprivredne škole do obilaznog puta. U sklopu rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića uradiće se i biciklistička staza u toj ulici. Radi se i projekat biciklističke staze od kružnog toka u Gradcu do Petnice, a sledeće godine i izgradnja većeg dela te deonice. Ozbiljno se sagledavaju mogućnosti za izgradnju pešačke i biciklističke staze na keju Kolubare nakon završetka svih radova u koritu" izjavio je Ivanović.
Projekat “City walk” DTP 1 – 045-3.1  je finansiran sredstvima Evropske unije u okviru Dunavskog Transnacionalnog Programa Interreg. Značaj fizičke aktivnosti podvukao je promoter manifestacije Ilija Lazarević iz Rvačkog kluba „Mladost“, juniorski prvak države u rvanju slobodnim stilom. Koordinator projekta Nenad Branković govorio je realizovanim aktivnostima, rezultatima i efektima projekta, naglašavajući da je „City Walk“ doprineo pripremi i realizaciji aktivnosti Grada Valjeva na unapređenju pešačke i biciklističke staze.
infrastrukture. -Valjevo će sledeće sedmice usvojiti „Plan održive urbane mobilnosti“ i „Plan unapređenja pešačenja centralne gradske zone“ (koji su takođe rezultati ovog projekta), čime će se steći uslovi za realizaciju novih projekata, koji će doprineti unapređenju uslova za pešake i bicikliste u našem gradu. Posebno je važno da je projekat doprineo i aktivnostima na projektovanju i izgradnji biciklističkih staza, tako da već ove godine očekujemo izgradnju prvih staza, a da se narednih godina mreža biciklističkih staza kontinuirano razvija. Narednih dana očekujemo postavljanje pešačke, biciklističke i turističke signalizacije na 35 lokacija u gradu. Urađena je Walk ’n smile aplikacija za smart mobilne uređaje koja podstiče hodanje u gradovima putem zanimljivih i informativnih sadržaja. U edukativnom delu projekta organizovali smo 27 različitih događaja – radionica i predavanja. Posebno su bile atraktivne akcije organizovane u aprilu „Korakom kroz grad“ i „Biciklom kroz grad“. Valjevo je jedan od 17 gradova i institucija iz devet zemalja koji su uključeni u projekat „City Walk–Gradovi za pešake“, koji se realizuje u okviru Inter-regionalnog dunavskog transnacionalnog programa, podržanog od Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Projekat sprovodi konzorcijum od 17 partnera iz Slovenije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Češke, Republike, Austrije i Srbije, sa namerom uspostavljanja i širenja pešačkih zona, pešačkog i biciklističkog saobraćaja u gradovima dunavskog regiona. Projekat pomaže gradovima da smanje emisiju izduvnih gasova i buku, postanu bezbednija i bolja mesta za život, da povećavaju ulogu aktivnog transporta poput hodanja i prevoza biciklom.
Projekat takođe promoviše zdrave stilove života.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas