Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVO U VODI I BLATU, NA VRELOM, ASFALTU, SA INVESTICIJAMA, ZASTAVOM ZA SEDENJE, "PARTIZANOM" I "ZDRAVLJAKOM" Featured

pp stadion stlice 00

pp stadion stlice 00

Novembarske  igre bez granica  na valjevski način traju.

Raskopana ulica Vuka KaradžIća, deo Železničke, i Vojvode  Mišića u blatu i vodi deluju sablasno, ovih kišnih novembarskih dana i noći. Cena radova od Vukove do „glave uplakane majke Srbije“ preko puta spomenika heroju Žikici Špancu,   raste kao nabujala Kolubara. Za sada samo još 8 miliona dinara, što sigurno nije kraj. Na novi asfalt ćemo pričekati  i u delu proburažene Železničke i ulice Vojvode Mišića kod bivše kafane „Drina“.

Ipak asfalta ima, i to na Novom groblju. Danas na Mitrovske zadušnice do predaka "na brdu" može se doći asfaliranom stazom.

Valjevo je nalik na Veneciju!

Pliva sve na Jadru na ulazu u spomen park  heroja valjevskih, sklulptura Vide Jocić. Jadar pliva na vodi baš venecijski

Samo nema  gondola. Ali tu su automibili sa svojim gondolijerima u amfibijama. Navikli su da plivaju u jezeru posle  svakog iole jačeg pljuska. A kiša pada danima i danas će.

Ista priča je  pojednim delovima  Duple trake - ulici Vladike Nikolaja, Karađorđevoj, Pantićevoj, Dušanovoj, Sinđelićevoj...

Kako stvari stoje nadmašićemo uskoro po broju jezera Finsku i Kanadu.

Sablasno  oguljen do cigle, sa „milion“  rupa umesto poskidanih prozorskih ramova, bez polupanih prozora  budući Dom penzionera iznad Gračanskog  groblja,  podseća  na godine bahatosti, neodgovornosti vlasti što je bezočno krčmila  oteto  od naroda. Silno se samo varaju  da neće  dobiti „šansu“  da kažu šta imaju u svoju odbranu.

 U čarapani, Vali, sprema se  "razvod" sa Valjevom  za koju godinu.

Već je gotova novembarska lista. Čak 150  nelojalnih, proglašeni su  za tehnološki višak. Zanimljivo je da na listi dominiraju najbolji radnici, sa najdužim stažom. Imaju problem, jer nisu iz lojalnog  gazdama sindikata.

Iz  „Gorenja“  za sada nema takvih glasina, ali za „Vali“   „zamene“  su već najavljene.

 U išćekivanju smo  investivcija vrednih 120 miliona evra.  Bizerba i fabrika vodovodnih  armatura takođe iz Nemačke stižu.

Glas najglasnijeg u opoziciji Branka Ivkovića se čuje najčešće.

Ukazao je šta se iza brda valja, a pred postmitrovdanski juriš na istinu slobodu i pravdu, uzeo je odoru, ali pokazuje  karekter  Robina Huda.

"Provalio" je poštovaoca lika i dela prdsednika, smenjenjenog  javnog  pravobranioca  Darka Kostića. Ivković je "prozvan" od neparlamentaraca  zbog neizrečenog komentara na ostavku  člana Gradskog veća  dr Dušana Ružičića.

Očigledno ukazivanje vlasti  na  „greške u koracima“ faulove u napadu“ "povlaćenje za dres", "čupanje kose" ledja „ saplitanja“, a tek autogolovi  nikako ne  prijaju vlasti.

„Drsko“ pominjanje imena Vlajka Vujića u slučaju „obdanište“, a zatim  i aranžamana  JKP Vidrak, da  građanima ugrožava elementarna prava i slobode su najnovija  „žestina“ sve primetnijeg  Ivkovića i stranke slobode i pravde.

Slučaj „obdanište“ je mnogo delikatniji, i dobiće svoj epilog na jedinom mogućem mestu u sudnici. Mnogo je  teži od kazni za parkiranje.

Razlog jednostavan. Platiš parking i  nema bojazni od globe i harača što smrdi jače od smoga i gareži  svakodonevnih trovača i ubica naroda.

Jednstavno, ne sme se dati prilika da umesto jedne crvene, nepropisno parkiranje bude naplaćeno 20 i više  puta  od prvobitnog  iznosa predviđene kazne za pomenuti prekršaj. 

Dakle  „uterivači“  dugova ostaju  bez mogućeg plenam vrlo  lako.

Mora se samo voditi računa kako se vozi razrovanim ulicama, i gde se i koliko dugo parkira vozilo. Građani  Valjeva-vozači imaju nikada veću šansu da sva oštećenja  na vozilima, posle havarija i lomatanja po valjevskim džadaputevima   naplate kako to propisi i zakon nalažu. Samo valja pročitati malo „pravila igre“

Postmitrovdnska kanonada borbe za pravdu i istinu je  najavljena.

Šta će doneti videćemo.

A uoči  mitrovskih zadušnica dobismo  trobojku srpsku u Parku Pećina.

Nije sa zavijorila, ali evo već nekoliko noći  stolice, crvene, bele i plave stanuje na Severu stadiona u Parku Pećina.

Tribina zrela za sanaciju i restauraciju, ako ne i rušenje  ustoličena je.

Posle  101. godine  od kada živi ovaj MALO pogrešno okrenut stadion, jedino dobar za noćne utakmice, umesto odela dobio je špilhoizne.

Kažu biće stolica i za  stadion na Petom Puku i Krušiku. Još se utvrđuje kome je Mića kaplar   ostavio stadion na Senjaku, naravni kao i svi drugi izragrađen parama Valjevski i Valjevaca. I na Senjak bi mogla još koja stolica, bilo koje od tri boje u ponudi.

U Parku Pećina nekada hramu fudbala igra mutant. Da  nije bilo  Zadrugara u Lajkovcu(2:2) čudo 4. Ranga srpskog fudbala bi imalo 33 boda, odnosno učinak 100% .

Zašto  baš trobojka, na stadionu u Parku Pećina, samo imena za duboki naklon?

Kad si ničiji i svačiji, jasno je da si mutant. A izbori će čim proleće grane. Valja pokazati narodu, šta su sve poradili Lazar i momci oko Lazara.

Pored stolica na Severu, jedino je vidljivo  onih 1000 m2 tartan staze, doplaćenih  novim milionima, kao  i još uvek nezavršeni teren za košarku na Zdravljaku.

Krcat je  glupostima koje vređaju ljudski razum.

Ograda dostojna majmunare u bilo kom ZOO vrtu, dostiže visinu od skoro 5 metara. Teren je pokriven plastičnim delovima nalik podmetačima  za vrele šerpe li lonce“. Falš koševi,  bodu oči.

Asfalitarni prolaz krase ivičnjaci. Biserna je tek ozidana  besmislena troredna tribina. Mnogo više bi značila  makar i dužine košarkaškog terena, umesto raspadnute na Jugu stadiona u Parku Pećina. O drugim detaljima kad ih vidimo. Prvobitni rok za završetak igrališta za košarku na Zdravljaku septembar  2020. je pomeren je na 9.oktobar 2021. Naravno nije ispoštovan, Nema poenala ali ima novih  osam miliona još ulaganja. Ne  bude li novih  od prvobitna (2014) 4 miliona teren je dobacio već na o 24 miliona.

Hala sportova, kongresni centar, ali ne i zatvoren bazen  su i dalje „žvaka za ludaka“. Bez cene i datuma početka i završetka „varaždinska lepotica“ prepakovana  u "kutiju za cipele", kad bude gotova imaće 5000 i kusur mesta, 300-tinak parking mesta  i naravno  salu za balet. Cena je nebitna , kao i za stadione širom Srbije. Ima da se gradi novi, kao u Loznici. A u Valjevu imamo  samo 4 fudbalska stadiona.

Zgrada "Partizana" kod stare pijace je renovirana, a bolje da je srušena i sagrađena nova jer pare su potrošene, a unutrašnost i dalje užasna.  Prozori dihtuju ne može komarac da proleti, a kamo li golub. Prozori, samo neki se otvaraju na "kipu",većina ima nevidljive kvake. Unutar Partizana sve je isto kao i pre 20 godina. Parket crnpurast, sale u žalosnom stanju. Boli i netragom nestala stručanjača rvača Valjevca, i ko zna šta još.   Na žalost neće je biti u planu za 2022. godinu od famozne  Komisije za sport.

A šta bi Valjevo moglo sa 120 miliona eura, što bi vlast da uloži sa nemačkim investitorima.

Zaradiće nego šta i onih koliko li zaposlenih. A dok ne počnu da rade, a upozorenje epidemiologa:  stigao delta plus soj koronavirusa, brzo se širi među decom. Produženje raspusta i kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 20 časova, trebalo bi da poboljšaju epidemiološku situaciju, smatraju  iz Kriznog štaba. Pa sad treba biti  pametan.Ništa provereno, ništa dokazano, ni za jednu vakcinu nema dokaza SZO. Kažu struka u  svetu, patolozi, od  62% od ukupno pozitivnih su   vakcinisani .

Mejstrim i fejk njuz mediji dodaju gas.

Na stadionima u dvoranama šoping molovima može bez kovid propusnica. Ponovo puca po kafanama i kafićima. Ružno i tužno. Čemu mere, pitaju se vakcinisani, na testiranju gle čuda,  pozitivni i dve nedelje idu u izolaciju.

Pitanja za politiku   kriznog štaba i nevakcinisane se nameću.

Šta sa bevakcinisanima  što obrukaše sebe i "ponos Srbije" na "Rajku".

Da se spreči bilo kakva mogućnost zaraze ima lek razbij glavu sudiji i svima lepo. Niko na stadion i tačka.

A famozni QR kod "oružje" vakcinisanih, potvrđuje da  su bolesni dobri, a nevakcinini- zdravi, da  su loši. To za neobaveštene pokazuje QR kod i ništa više, tvrdi akedimik i profesor Aleksandar Aleksejević Redko, doktor medicinskih nauka. Ruski doktor  smatra da smrtnost u pandemiji ne raste zato što je virus opasan, već  zato što je organizacija zdravstvene zaštite "žalosna" i da su metode zastarele, a lečenje sporo i to protiv nečega što je bilo pre dve godine. Znači tog virusa nema, a vakcinacija traje, li traje!?

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas