Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BLAGOVESTI, ČAST I SLOBODA U SVETU VATERPOLO PODVALE I ČIVIJE Featured

cvetanje vreme 

Obeležismo Blagovesti jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika  slavimo  u znak sećanja na "blagu vest", kada je, prema crkvenom učenju, arhanđel Gavrilo objavio Bogorodici da je Duh Sveti nju odabrao da bude majka Isusu Hristu. U  nekada gradu za ponos danas su ostali samo su nedirnute svetinje u okruženju, a ljudima osta da se raduju  rođenju novoređenih, i uspehu danas mogućem samo u svetu sporta.

Možda i još negde ali nam nisu javili gde to!

Čast i obraz nemaju cenu, kao i SLOBODA mišljenja danas opasna kao ivica žileta, ali   su veličanstvena i neprocenjiva vrednost u odnosu na ropstvo, lažni mir i sugurnost u blatu i mulju ljudske pakosti i neljudskosti.

Grad Valjevo je uvek bio poseban, i kada ima i ai danas kada mu mnogo toga nedostaje

Vaterpolo klub Valis  i onaj što nosi ime grada VK Valjevo su u eliti srpskog vaterpola!

VK Valis vicešampion Regionale A-1 lige, nije uspeo da se domogne   i Premijer  regionalne lige, Šabac je u dva otvorena  i krajnje neizvesna meča presudili su iskustvo i tek za najansu kvalitet. Šabac je u baražu   slavio  12:11. i 16:13 I  opstao u eks YU eliti, a  Valis je iskusniji sa poukama za ono što tek sledi.

U borbi za Premijer RL eks SFRJ gledano  realno rasplet je očekivan.

Šabac ima  za srpske prilike velelepni zatvoren  vaterpolo plivački kompleks, za razliku od Valjeva  sa šatorskom varijantom  otvorenog  olimpskog plivališta,  od maja po svoj prilici bez balona zbog priprema za letnju sezonu. "Prepločavanje" je proteralo Valis u Lajkovac i Valjevo u Šabac. 

U nizu brojnih još jedna  muka  obrušila se na pleća  aktuelne vlasti , sada u prilici da se a suoči sa saznanjem  da pored Valisa  u Super ligi Srbije i u A-1  Jadranskoj ligi  iz Valjevu će igrati i  VK Valjevo.

Vicešampion  Prve lige u baražu je dva puta pobedio niški i NAIS(12:10, i 10.6)

Nišlijama je  lično posle  javnih protesta  zimus pomogao  sada reizabrani  predsednik SR Srbije. NAIS je reešio  nagomilane finansijske probleme, ali ne i rang.

Valis je odmogao NAIS-u da opstane u srpskoj eliti, a pomogao direktno VK Valjevo, što se u bilo kom segmentu valjevskog  sveta sporta ne dešava.

Od nepisanog pravila "da komšiji crkne krava" se živi, VK Valis je izuzetak u svemu.

Danas  se sve namešta, bez teoretičara zavere.

Praktičari su na ceni.

Privodno  i lako uočljivo namerno gubljenje  utakmica, naravno iz ličnog interesa postaje pravilo.

Videsmo kraj Evroligaške sezone u Beogradu.  Za razliku od srpskih novinara  “opijenih” slavopojkama o rušenju šampiona  Evrope Efesa, u meču  bez ikavog  značaja  za državni projekat, ljubimicu, klub iz predgrađa prekrštenog u Crvena zvezda, grčke kolege  su “provalile”  Atamanov scenario.

Kada je  saznao da je Real izgubio u Madridu u mameri da eskivira  Madriđane u Beogradu je  izabrao lakši put do fajnal fora. Anadolu Efes je izgubio od Zvezde  dobijenu utakmicu ide na MIlano, a Reala će pokupatai da preskoči Ponos Izreala. jer u Tel Avivu neće biti milosti za Fener.

Makabi sigurno  neće  kiksnuti pa će  trud aktelnog šampiona Evrope, imati efekat, kakav videćemo.

Grčki košarkaški novinar Dionisis Aravantinos smatra da Efes nije igrao onako kako ume kada je saznao da je Real Madrid poražen od Bajerna iz Minhena. Ovo se posebno odnosi na poslednja 2 minuta meča, kada su košarkaši Efesa u nekoliko navrata pravili greške.

U sportskoj  Srbiji nameštaljke su u fazi ključanja.

Sašu Ilića  je prvog radnog dana  u novoj nedleji  sačekao otkaz u Čukaričkom pošto je  častio Zvezdu, otkinuviši 2 boda Partizanu na Banovom Brdu.

Otkaz je usledio posle obraćanja javnosti, i jasno  izrečenog stava  da je sudija pogrešio jer nije ispoštovao pravila fudbske   igre. Umesto da   fudbaler Čukaričkog “pocrveni” kako nalažu pravila pokazan mu je samo žuti karton zbog prekršaja za koji po PRAVILU sledi isključenje.

Istina i čast nemaju cenu pa tako I ovaj otkaz potvrđuje besimisao bahatosti i silovanja zdrab+vog razuma uprave “brđana”.

"Meni je draža sloboda  nego mirno i sugurno ropstvo" , ČOvek postaje sloodan svojom odlukom, otporo i neporijstajanjem", Slobod aje reći istinu" Pravda je spora ali dostižna"...najmoćnije  su poruke upućene Saši Iliću, vesniku  boljeg sutra srpskog fudbala i do ivice bankrotsva srozanog  Partizana.

 Valjevski vaterpolo ima svoj primer  čojstva po ugledu na  Sašu Ilića

 VK Valis  u ključnom meču sezone i pored svih vidljivih  i  nevidljivih  problemi nije se igrao sa reputacojom i  ugledom iako je puki interes mogao doneti  nešto sasvim drugo.

Čast i obraz vrline   građene  decenjskim galadijatorstvom i borbom da se časno sa svojom decom mukotrpno radi,   doneli su uspehe.Podrška vlasti stigla je  tek u poslednje dve godine, iskazivanjem spremnosti da prepozna  prave vrednosti. Deo  narodnih  para konačno je  investiran   u danas ponos Grada Valjeva VK Valis.

Ne treba samo zavaravati, jer I taj  novac nije dovoljan da se pokriju  troškovi  brojnih takmičenja  u kojima  učestvuju brijen selekcije Valisa.

U međuvremenu  uz pomoć baš VK Valis, otcepljeni  VK Valjevo je stigao do najvišeg ranga u Srbiji.

Vicešampion  Prve lige  Srbije je u dva meča  pobedio u baraži za elitu ekipu VK NAIS. Mogao je Valis  samo nedelju  dana pre baraža ds pusti Nišlije u Valjevu i da VK Valjevo gurne u čeljusti mnogo bolje  ekipe zrenjaninskog Proletera.

Nije to učinio što je viteški i moralno. Igralo se pošteno i na pobedu bez kaliklacija, aiko su “vatrogasci” strepeli da će ih  Valis izdati  i  odmoći im.

Takva opcija kod časnih i prosvetljnih ne postoji ,  

Valjevo je po mnogo čemu grad apsurda!

Evo sada pored  sveopšteg  haosa na svim nivoima ima i najnovji sportski.

Grad bez zatvorenog bazena sa 4 fudbalska stadiona, plus jednim uzoranim, pa fudbalskm klubom bez identieta, mutant sa dva imena  živi od leta 2014.godine.

Jedino u svetu košarke je “živ”  je Metzalac.

Valjevo  od svih u gradova u Srbiji, osim Beograda   ima dva vaterpolo kluba u Super ligi i A-1 Regionalnoj ligi.

Ako nećemo videti nemačke investiture dok ne stigne gas u Valjevo, u kome se pola kilometra ulice gradi pola godine, dok se u Krušiku sve glasnije priča  da je 600 radnika višak,  Ub od Valjeva  ima samo više desetina investicija, a od sinoć i vicešampiona Srbije za ponos, zahvaljujući  novcu  otetom i valjevskom sportu!

Kako i po kom osnovu  možemo da pričamo  ulaganju u zdravstvo 30-40 miliona za obnovu  Opšte bolnice Valjevo.

Kako to  da nema modusa za  par miliona, kako bi se  za početak napravio zatvoren bazen sličan šabačkom.

Mogli bi, samo ako vlast hoćem, da makar tu kao stari majstori podvale budemo uz rame čivijašima,

I da ne zaboravim SLOBODA i ČAST NEMAJU CENU!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas