Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PONOS SRBIJE I VALJEVA RUKOMETAŠ DRAGAN PEŠMALBEK I FUDBALERKA KRISTINA PANTELIĆ Featured

dragan i kristina Grad  Valjevo u novom milenijumu sportski uništavan i devastiran, ali svako zlo ima svoj kraj. Fudbal i košarka su  konačno oslobođeni iz zatočeništva. Okova i  mengela nema više. Politikantski  nametnute štetočine  nemerljivog formata su netragom nestale, ali potrebno je vreme da se period  tiranije osionih i bahatih "baja" konačno izbriše makar iz sećanja, ako su već pomilovani za sva zlododela i kriminal.

Ipak dok čekamo da najpopularnijima konačno svane  vaterpolo i VK Valis je izbio u prvi plan. Na sreću stižu i  novi sjajni  mladi sporitisti iz drugih sportova, na žalost samo poreklom naša deca.

Bilo je  krajnje vreme!

Danas se sa posebnom pažnjom govori o rukometašu Draganu Pešmalbeku i fudbalerki Kristini Pantelić,  samo poreklom i rođenjem vezanim za Grad Valjevo i valjevski kraj.

pesmalbek srbija 11 21

Dragan Pešmalbek(26) sin Valjevke, Snežane Krstić, rođene u Loznici,  čigraste rukometašice Metalca iz zlatnog doba ženskog rukometa  nadmašio je najnasmejaniju, neuhvatljivu na terenu mamu, ali i Sneškina  očekivanja.

Dragan je rođen u Francuskoj januara 1996. Spartanski vaspitan prošao je sve selekcije “trikolora” a u konkurenciji selektora Gijoma Žilija više puta je bio na širem spisku reprezentacije, i to u paklenoj  konkurenciji Karabatića, Soraindoa, Fabregasa i Turne.

Odlučio je da igra za Srbiju.

Od prošle godine je  u novoj “plavoj" srpskoj rukometnoj priči, obojenoj u crveno ili belo.

Mama nije dozvolila da deca ne nauče maternji jezik,  a u Nantu  igra Milan Milić, vešt u  “vrbovanju”  Dragana da igra za Srbiju. Selektor Đerona i saigrači su sjajno  primili Pešmalbeka.

Na debiju  prošle godine  protiv Makedonije bio je najefikasniji sa 6 golova u pobedi Srbije sa 6 golova.

Sinoć je u Celju Srbija pobedila Sloveniju 34:31 (20:16, 15:14). dragan p srb sloven1

Pobednički tim u jednoj od najboljih igara u poslednjih nekoliko godina sa osam golova predvodio neuhvatljivi Petar Đorđić, Lazar Kukić je postigao 6,   Mijajlo Marsenić 4.

Draganova 3 gola su presudila u  u trijumfu  Srbije  u prvom meču baraža  za SP 2023. U reprezentaciji Slovenije najefikasniji je bio Dean Bombač sa 8 golova, po 7 su dali Blaž Janc i Borut Mačkovšek

Pivotmen Nanta veruje da će u subotu 16.aprila u kragujevačkom “Jezeru” Srbija ponovo biti bolja.

 dragan pasmal bek

 “Potez karjere je bila odluka da igram za Srbiju. Selektor Đirona radi veliki posao, a mi  na terenu smo pokazali kako se igra protiv jedne od najbolji svetskih selekcija. Imamo veliku prednost i verujem da idemo na  Svetsko prvenstvo. Vidimo se u nedelju kod moje druge mame Goce i Vlade  u Balinoviću, u restoranu "Predah",domu  radosti i okupljana rukometašica iz starih vremena,   na domaćem soku, i  na specijltetu kuće Milovanović šumskim pužićima", poručio je za naš portal Dragan.

Zar treba isticati, mama Snežana je stigla iz Francuske.

Tajna je  sa  koliko još najodonijih navijača reperezentacije i sina Dragana kreće iz Balinovića za Kragujevac da bodri Srbiju do nove pobede  i plasmana na SP.

FUDBALERKA IZ STRMOVA  SA SRBIJOM  RUŠILA  NEMAČKU!

Valjevci su možda i prvi put čuli za FK Strmovo  iz istoimenog sela kod Lajkovca, poznat  od skora po tome što je par par nedelja uspeo da otkine od  klubu bez identieteta, mutantu FK BK 2014   u Parku Pećina.

Ali mnogo fudbalski nastrojene Strmčovčane, i sve ljubitelje fudbala na prostoru Kolubarskog okruga i Zapadne Srbije nadmašila je   Kristina Pantelić. 

kristina cz

Devojka iz Strmova mukontrpnim radom, nadgradila je vanserijski fudbalski talenat i preko Lazarevca i Beograda  stigla do Francuske I od  2019.i  Sent Etjena. Kruna je svakako  dres reprezetacije Srbije.

Danas reprezentativka Srbije,  prošla je brojna iskušena  tokom karijere, povređena je na treningu reprezentacije, ali se poput feniksa digla iz pepela. Uz nesebičnu pomoć francuskog  kluba u zalećila je povredu.

Postala je akter  najveće utakmice u istoriji ženskog srpskog reprezentativnog fudbala.

kristina pantelić

Srbija je  savladala  veliku Nemačku sa 3:2, na putu ka istorijskom uspehu do baraža i plasmanu  na SP na Novom Zelandu 2023. godine.

srbija zene kristina

Slast  istorijske pobede Srbije je osetila Kristina, a radost je i svjevrsna nagrada za život praktično posvećen najvažnijoj sporednoj stvari na svetu

“Sve smo jako ponosne i srećne svaki put kada se skupimo i kada treba da nastupamo za reprezentaciju

Složne smo  kao  kolektiv i to je presudilo da pobedimo  Nemice. Bile smo jedinstvene I kad je takva hemija u ekipi možemo svakoga da pobedimo.  Srbija ima  fudbalski kvalitet i može  još više da ga nadgradi  kroz ovakve utakmice. Sa pobedom protiv Nemica jasno je da nam je nebo granica”, kaže  Kristina uverena da  će se Srbija plasirati  SP  2023. Na Novom Zelandu.

Kristina igra u veznom redu, u  reprezentaciji i u Sent Etjenu članu  D-1 Arkema  Francuske lige.

kristina sent etjen

Fudbal je zavolela kao  devojčica pikajući loptu sa dečacima. POčela je sa osam godina u lakjkovacu. Za  Železničar je ograla do 15-e. Bio je to najlepši period moje fudbalske mladosti,  ističe Kristina. Posle toga  4 godine u Crvenoj zvezdi gde sam stasala za  senirski sastav. Usledilaje Francuska, I posle “kraćeg lutanja”  stigla je  Sent Etjen. Povreda kolena na treningu reprezentacije  2019-e.  je bila bolna I teška.

Za Kristinu opcija predaje ne postoji. Vratila se i ponovo je u punoj igračkoj formi.

Nema dileme Kristinu i drugarice!

kristina zuta 2016

Gledaćemo  na za Srbiju taličnom Novom Zelandu, kao i Dragana sa rukometašima Srbije na planetarnoj smotri.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas