Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VANREDNO SITUACIJA U MIONICI ZBOG POPLAVA Featured

monca poplava planinicaZbog obilnih kiše u mioničkom kraju  predsedniIk opštine Boban Janković je proglasio  vanrednu situaciju. Oformljena komisija za procenu štete od poplava izazvanih obilnim kišama. Izlile su se reke i potoci, a bujice su odnele mostove, presekle putne pravce, dok je u nekim delovima prekinuto i vodosnabdevanje. Četiri mosta srušena, a  još dva  ozbiljno oštećenja.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je na terenu, obilazi ugrožena sela,  ekipe Javnog komunalnog preduzeća radi sa nasniranju posledica poplava.

monca bj poplava

 “ Štete izvazvane  bujicom su velike. Razoreni su  lokalni putevi, mostovi… U selima gde se nisu izlili potoci i reke, usled obilnih padavina narušena je infrastruktura. Voda je nosila sve pred sobom. Sanirali smo   neke puteve, više ekipa je na terenu. Zadesila nas je elementarna nepogoda, poplavljene su i kuće, uništeni prilazni putevi. Situacija je  izezetno teška. Otićićemo u svako selo, svaku kuću. U stalnom sam kontaktu sa građanima da vidimo na koji način možemo da pomognemo”,kaže Boban  Janković sa saradnicima I komunalcima ceo dan na terenu.

 Ribnica, Toplica, Paklešnica, Manastirica, Krčmarska reka u gornjim tokovima, a neke i celim svojim tokom, imaju bujični karakter. Ozbiljne štete pretrpeli su meštani svih 36 sela u Mionici, a situacija je najteža u Planinici, Krčmaru, Gornjem Lajkovcu i Paštriću, gde su mostovi urušeni, pa meštani ne mogu da pređu preko reke.

monca pastric poplava

Poplavljene su kuće, a nanos je završio na poljoprivrednim parcelama i uništio useve. Na izvorištima je primećeno zamućenje pijaće vode. Na jednom broju puteva bujice su izazvale pojavu vododerina.

 Nakon prestanka padavina situacija na terenu je počela da se smiruje.

 „ Padavine koje su izazvale poplave prestale su u nedelju, Voda se povlači, ali  ostavlja za sobom velike količine nanosa i ogromne štete. Procenjuje se da je palo i preko 70 milimetara kiše za 12 časova u Zapadnoj Srbiji. Na celoj teritoriji opštine Mionica proglašena je vanredna situacija, a na vodotocima prvog reda Toplici i Ribnici proglašena je vanredna odbrana od poplava“, navode u Opštinskoj upravi Mionice.  Iz opštinskog Kol centra poručuju da je i subotu i u nedelju stiglo više od 60 prijava za saniranje puteva, mostova, kuća, pomoćnih zgrada koje su poplavljene

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas