Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PRIJEM ZA VK VALIS ŠAMPIONE SRBIJE CELE! Featured

 Prijem vk valis prijem gradonacelnik 2

Po običaju skriven od očiju javnosti, bez prisustva novinara, i mogućih nezgodnih pitanja,  gradonačenik Lazar Gojković je tri dana posle istorijskog uspeha priredio prijem za deo ekipe  Vaterpolo kluba Valiis,  za državne pravake u konkurenciji do 19 goduna.

Valis je u nedelju na pliivalištu u SRC Petnica u finalu šampionata do 19 godina  savladao  Partizan - Banjicu  sa  12:11.  Postignut je fantastičan uspeh za pamćenje i  to bez osnovog sredstva za rad, zatvorenog bazena.

Postavljen je novi najdirektniji zadatak vrhu države,  da nadje modus, i da  odmah bez odlaganaja počne da gradi zatvoren bazen u Petnici ili u Valjevu, naravno kao i sve drugo NARODNIM novcem.

Prestonica srpskog vaterpola Beograd, pa Kragujevac, Novi Sad,  Niš i Zrenjanin imaju zatvorena plivališta, a Valjevo balon, i toplotne pumpe u najavi.

Valis je šampion države u konkurenciji mladih do 19 godina, što niko nije uspeo u Valjevu u novom milenijumu!

Prijemu nisu prisustvovali reprezentativci i treneri, jer su na pripremama za predstojeća velika takmičenja, a što prijem nije bio u ponedeljak, "krivac"  je izgleda slava grada.

U  svom obraćanju  šampionima Lazar Gojković nije pomenuo mačin  budućeg finanasiranja najboljih u gradu, VK Valis.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da ugostim ekipu Vaterpolo kluba „Valis“,kojajepostala prvak države za 2003. godište. Momci, svaka vam čast! Grad Valjevo se ponosi rezultatom koji ste postigli i ja vam u ime grada Valjeva i u svoje lično ime čestitam. Znam koliko je teško postići ovakav rezultat i to samo pokazuje koliki kvalitet imate, a ja vam želim puno uspeha u daljoj karijeri. Vaš klub igra najviši rang takmičenja od nas i siguran sam da ste vi budućnost Vaterpolo kluba „Valis“ i vaterpolo sporta uopšte. Krivo mi je što danas nisu sa nama sedam vaših saigrača i trener,koji su se  odazvali pripremama reprezentacije, što je još jedan ogroman uspeh i njima natome čestitam"

Gojković ie istakao da je u izradi novi u nizu  projekata, sada zatvorenog bazena na Senjaku.

"Grad Valjevo je spreman da  unapredi sportsku infrastrukturu za vodene sportove. Radimo na izradi urbanističkog projekta idejnim rešenjem za zatvoreni bazen, odnosno sportski centar „Senjak“sa zatvorenim bazenom i nadam se da ćemo po izradi tog projekta obezbediti novac i doći u situaciju da taj projekat izguramo do kraja i da u samom centru grada, gde postoje već termalne vode, imamo jedan ozbiljan objekat za vodene sportove. Znam koliko je teško i naporno, znam kako trenirate tokom godine i koliko je teško i to organizovati i zato je vaš rezultat koji ste postigli mnogo veći. U finalu ste pobedili „Partizan“, koji je najtrofejnijiklub u istoriji vaterpolo sporta. Ja samo mogu da kažem da smo svi ponosni na vas i da ćemo se truditi na sve moguće načine da vam pomognemo da vaša karijera ide uzlaznom putanjom“,poručio je gradonačelnik Gojković,a prenela je  pres služba opštine Valjevo.
Mladi vaterpolisti su istakli da su se nadali pobedi, iakop su znali da ih u finalu čeka  najtrofejniji  klub  istoriji sporta, i da je ovo za njih neponovljivo iskustvo.

Podatak da su tokom premijerne sezone u Super ligi odigrali samo JEDNU utakmicu u regularnom delu šampionata, na svom plivalištu, a razlog su PROBIJENI jesenji i zimski rokovi za završetak radova u SRC Petnici, i naravno bez iko da  odgovora.

Slično je bilo u maju pa je kraj sezone okončan u Lajkovcu.

Ugradnja toplotnih pumpu u SRC Petnica i stvaranje uslova da  sa temparaturom vode sezona u Petnici  traje duplo duže nega sada, je spas za vaterpoliste, plivače, decu koja bi da proplivaju, ali i sve ljubitelje plivanja.

petnica 22 1

Potrebno je samo 450.000 evra, što je deo novca što "pojedoše raskopane ulice u centru grada, sa sve konačano završenom ulicom Vuka Karadžića.

Višedecenijski javašluk i haos stvoren nebrigom vlasti, aktuelna kao da se trudi svojski da prevaziđe, Do danas je iskazala "moć" da Valjevu u sportskoj infrastrkturi obezbedi par stotina plastičnih stolica za runiranistadionu u Parku Pećina i nešto manje za igralište sa par redova tribina na Petom Puku.

U Loznici  samo pet puta manjoj od Valjeva, i ne samo u Loznici  se gradi stadion, jer stari Lagator nije valjao, a bio je  funkcionalniji i bolji od većini u Srbiji. Loznica je najpre bez ikakvog razloga čašćena Prvom ligom u fudbalu, a zatim i stadionom. Naravno sve o trošku srpskog naroda.

Novokomponovani grad Ub, tek 20 puta manji od Valjeva, je pored  tek izgrađenog akva parka, više terena i atletskih tartan trkališa, sa odnedavno  nadgrađenom  tribinom i pokrivenim  delo svog stadiončića. "JUČE" je  APLICIRAO , preko Jedinstva vajld kartu za Prvu fudbalsku ligu- Za to vreme valjevo se vratilo i ZTrećz ligu sa mutantom  posle sezone po okolnim selima.

Valjevo je postalo "biser" Srbije. Vlast obećava se sve i svašta, a  totalno promašene infrastrukturni projekti dominiraju.

Izmeštanje benzinske pumpe iz Tešnjara u centar grada,  pa  sramni i do besmisla  doveden projekat, "Varaždinke" - hale sportova  sa Kongresnim centrom... "Varaždinka je kažu stručni ljudi, UNIVERZITETSKI PROFESORI, jedinstven primer gluposti, na Arhitektonskom fakultetu pokazno štivo kako ne sme da se gradi sportska dvorana.

Obdanište ispod brda,  parking iza "Socijalnog" sa sve parkom na krovu, su "ludosti nez granica  i za predeškolce tabu tema. Na srećz reč je samo o besmileno preskupo plaćenim  projektima.
Za Sportsko poslovni centar(SPC) sa halom sportova od 5.000 mesta, i zatvorenim bazenom postoji Energoprojektov ugovor,  generalni plan sa studijom izvodljovosti, a delo je Vlade Slavice projektanta Arene Beograd. SPC Valjevo bi po aktuelnim cenama  koštao tek 15-ak miliona evra, mnogo manje od  "varaždinke" bez zatvorenog bazena, i besmislenim Kongresnim centrom.

arena spc va22 1 17

Pored toplotnih pupmpi i solarnih panela u SRC Petnica, Valjevu i valjevskoj deci je preko potrebno da na stadionu Krušik bude postavljen tartan. Okamenjene staze postoje,  i sa malo novca  eto blaga Kraljice sportova!

Na  "Studentu"   je neko "oprao" novac  postavljanjem tartana, debljine lista praznog bureka.

Košarkaški teren na Zdravljaku bez vode i toaleta, najavljenih svlačionica, sa podmetačima za šarpe i lonce je najskuplja i najbezvrednija infrasrukturna investicija na otvorenom u Valjevu.

Koštao je skoro 30 miliona dinara, ipak duplo manje od dvogodišnjih radova jesenjo-zimsko-prolećenih  u SRC Petnica, do  danas bez sankcionisanja  odgovornih za javašluk, bahatost i evidnetne propuste i kašnjenja!    


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas