Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U BREŽĐU NABUJALA RIBNICA NAPRAVILA HAOS! Featured

monca jun 22 poplava

Nevreme, praćeno obilnim padavinama, su  proteklog vikenda pogodilo mionički kraj. Reke su se izlile, i napravaljena je ogromna materijalna šteta u mioničkim selima . Porodica Željka Jovančića iz Brežđa tri dana se “rvala” sa  podivljalom Ribnicom, koja im je poplavila kuću i pomoćne zgrade.

„Potop, šta da vam kažem. Voda je naišla munjevito i nezadrživo.  Nivo vode je rastao iz minuta u minut,  uz zaglušujući huk;  Voda je rasla. Čak metar ipo bio je nivo vode u kuću.  Naročito je bilo teško noću. Deca su plakala, ne sećam se da je ovako slično bilo, još od 1986. godine kada se Ribnica izlila“, priča Željko Jovančić.

U  borbi sa vodenim stihijom svoj doprinos su pružile i Željkove  dve ćerkice, petogodišnja Dunja i šestogodišnja Desa, iako  silno uplašene  kada su videle da voda plavi  kuću.

„Pomislila sam na svoj krevet i lutke. Plašila sam se da nećemo imati gde da spavamo. Bilo je strašno“, kaže starija Desa.

"Svuda oko kuće je i dalje voda i blato, ali   život ide dalje, i  nadamo  da se će svima šteta biti sanirana. Naš predsednik  Boban Janković je  sve vreme bio s narodom,a nadam se da će pomoći i država, Niko ne može da zna i da razume ćudi prirode. Ribnica je prošle godine bila gotovo presušila. Utišala se  i smanjila. A evo je opet  nabujala, podivljala. Dobro je da se sada voda povlači. Nadam se da se ovako nešto više neće ponoviti“,  kaže Željko Jovančić.

Opština Mionica proglasila je vanrednu situaciju zbog poplava. Oformljena je   komisiju za procenu štete. U Mionici je na reci Ribnici najpre zabeležen vodostaj od 48 centimetara, kada je kiša počela da pada, a za nešto više od dva časa voda je dostigla neverovatnih 390 centimetara!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas