Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

GENOCID U GAZI TRAJE VEĆ 200 DANA, SVET ĆUTI, REAGUJU I STUDENTI Featured

GAZA GENOCID

foto Reuters Okupacija Pojasa Gaze, odnosno razorni napadi izraelske vojske na nezaštićene Palestnice ne prestaje već  200 dana. Od 7. oktobra do danas u izaelskoj agresiji na Gazu ubijena su 34.183 Palestinca, a ranjeno više od 77.000, uglavnom dece i žena. Međunarodni sud pravde (MSP) u Hagu je još doneo je presudu kojom se Izraelu naređuje da odmah preduzme sve mere u cilju sprečavanja vojnih snaga da počine genocid u Pojasu Gaze. Presudom je priznato pravo Palestincima u Gazi na zaštitu od akta genocida. Izrael je  prethodno odbacio optužbe za genocid kao „grubo iskrivljene", tvrdeći da Izrael ima pravo da se brani, i da s meta ekstremisti Hamasa, a ne palestinski civili.

gaza gencd

U Vladinom odseku za medije palestinske države tvrde da je  izraelska vojska počinila je 3.021 masakr nad porodicama širom Pojasa Gaze od početka izraelske agresije.

Medu ubijenim je 485 članova medicinskog osoblja, 66 pripadnika civilne zaštite, 140 novinara i 224 humanitarna radnika. Više od 7.000 Palestinaca se vode kao nestali u ruševinama uništenih kuća širom palestinske enklave, tvrde u U Vladinom odseku za medije.

gaza lelek

GETTY IMAGES Preko 2 miliona ljudi,  sve manje je vode, hSituacija je najteža u severnom delu Pojasa Gaze. Nema i dalje adekvatnih reakcija na međunarodna  upozorenja da su stotine hiljada Palestinaca na rubu žeđi gladi. 

gaza gnccd

fotoAP/Fatima Shbai Palestinci tvrde da je 60  posto zgrada u Gazi ili uništeno ili oštećeno. Vladin sektor za tvrdi da je izraelska vojska ispalila skoro 75.000 tona eksploziva širom Pojasa Gaze, što je ostavilo neviđene razmere razaranja. Uprkos međunarodnim upozorenjima o planiranoj izraelskoj invaziji na Rafah, izraelska vojska istrajava u napadu na mali grad, danas  dom za skoro 1,4 miliona raseljenih Palestinaca.  

U iščekivanju konačno prekida agresije i neviđenog genocida, glas su digli studenti i traže  da se zaštiti narod u Pojasu Gaze.

Blkoriaćemo rad univerziteta i istraživačkih ustanova i prekinutu naučnu  saradnju italijanskih univerziteta sa izraelskim. Želimo da se prizna Univerzitet Palestine u Italiji. Ne bude li tako  nastavljamo sa protestima i blokiranjem rada Univerziteta, su ključni od  25  zateva univerziteta u italijanskim gradovima. Protesti traju već dve nedelje i ujedinili su  studente, profesore, istraživače iz oblasti naučne, tehnološke i vojne saradnje. "Protiv "varvarstva u Gazi" i "ubilačkih napada izraelske vojske".  Piza, Torino, Bolonja, Bari, Milano, Rim, Padova, Sijena, Firenca, Venecija, Kozenca, Đenova... svi zajedno se suprostavlaju novom konkursu o saradnji sa Izraelom. Uz studente su i brojni profesor. Dekani i rektori za sada ćute, dok ministarka za Univerzitet i naučnu saradnju Ana Marija Bernini smatra da je takav zahtev "neprihvatljiv".

genocid palestina sad protest

U Americi je sve masovnija  pobuna propalestinski orijentisanih  studenata. Policija upada na univerzitete, i dešavaju masovna hapšenja studenata, ali akademci ne odustaju. Demonstracije protiv rata i genocida izraleske vojske na narod Palestine  u Pojasu  Gaze su se  proširile sa Jejla i Kolumbije na druge univerzitete u SAD gde demonstranti nastavljaju blokadu saobraćaja oko  Jejla u Nju Hejvena u Kontektikatu, zahtevajući da škola prekine finansijske veze sa proizvođačima oružja. Predstavnici univerziteta su ostali bez odgoovora na novinarska pitanja  da komentarišu incidente na koledžu.Studenti Univerziteta Kolumbija juče su su predavanja pohađali virtuelno. Uprava na na koledžu  Univerziteta Njujok sa nada da će uspeti da smiri napetosti. Nimat Minuš Šafik, predsednica Univerziteta Kolumbija, je potvrdila da su juče  na univerzitetu otkazana  predavanja uživo, i osudila  antisemitski rečnik, zastrašivanje i maltretiranje na koledžu.  Više od stotinu propalestinskih demonstranata je uhapšeno prošlog četvrka na kampusu nakon što je ona dala dozvolu njujorškoj policiji da raščisti šatorski kamp koji su postavili studenti koji demonstriraju protiv izraeleske agresije  u Pojasu Gaze.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas