Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: mart 2023

NEMANJA VIDIĆ IDE U KUĆU SLAVNIH, A FSS NE VALJA!

  • Published in Fudbal

vidic n

foto APVeliki fudbaler, mega zvezda, kapiten  Mančester junajteda,  Užičanin Nemanja Vidić,  je kandidovan  za ulazak u Kuću slavnih Premijer lige, objavljeno je  sajtu Premijer lige. Nemanja se kandidovao za predsednika FSS, ali  je shvatio da u ispolitizovanom srpskom fudbalu za sada nema šta da traži i odustao je od "trke" sa Draganom Džajićem.

Zanimljivo  je da "vuk" Rome Nemanja Matić bio jedan od retkih u fudbalaskoj Srbiji koji je dao otvorenu podršku Vidiću.

nemanja vidic i matic

Matić je zajedno sa Vidićem, skaradnim grafitima, ispisanim na stadionu "Dragan Džajić" na Ubu, saznao  kako na njegovu podršku drugom kandidatu, pored Džaje,, reaguje Ub. Nemanja Matić je lično predložio da stadion na Ubu nosi ime Dragana  Džajića!  

Vidić je kandidovan  sa  još 14 fudbalera: Toni Adamsom, Sol Kembelom, Majkl Kerikom, Petrom Čehom, Endi i Ešli Kolom, Džermejnom Defoom, Lesom i Rio Ferdinandom,  Robi Faulerom, Geri Nevilom, Majkl Ovenom, Džonom Terijem  i Jaja Tureom.

Glasanje na sajtu Premijer lige  traje do 10. aprila u 19.00 po srednjoevropskom vremenu.

U Kući slavnih ima mesta samo za  trojicu od ukupno 14 bivših fubalskih majstora.

Premijer liga je juče u Kuću slavnih po prvi put uvrstila legendarne trenere Aleksa Fergusona i Arsena Vengera.

Vidić je u dresu Mančester  Junajteda osvojio  tri uzastopne titule u Premijer ligi (ukupno pet titula), UEFA Ligu šampiona, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, tri medalje Liga kupa, kao i učešće u tri uzastopne (četiri ukupno) PFA tim godine od 2007. do 2009. godine.

Read more...

IZDAJNICI I STOKA SE PROTERUJU GOVNJIVOM MOTKOM!

 

kkm 75

Svaka izrečena i napisana reč je svedočenje, s tim  što prognana, a izrečena  istina ima svoju posebnu specifičnost i težinu. Taman  dovoljnu da se ukaže da iz svakog “slučaja” neko stoji, iako još uvek formalno lične odgovornosti još uvek nema.

Ali  “zločin” ma kakav bio nikada ne zastareva.

Za rođendan, jubilarni 75-i KK Metalac je umesto ABA-2 lige dobio šamarčinu. Od  grupe građana, kvazi profesionalaca izdaja odavno smrdi. Lažne  patriote, poput krtica skrivene u mraku daleko od svetlosti reflektora, ćute.

Ne mali deo prisutnih se  sinoć  uživo naslađivao gledajući propast  projekta,  do pre dva meseca   lako ostvarljiv. Još neko ne želi Metalac u ABA -2 ligi. Pokazala su to služebena lica, stavljajući se i sinoć otvoreno na stranu  rivala.  

Novi Pazar je pobedio u Valjevu 99:97.

A  što Metalac danas nije u ABA-2 ligi, “krivac je na prvom mestu” Vladimir Đokić.

Harizmatični trener je prepoznao na vreme pokušaj vređanja zdravog razuma.

Od horde kumova, lažnih prijatelja, u biti beskičmenjaka, klimoglavaca i dupelizalaca, zaglednih samo u svoju kasicu prasicu, neizmerno punjenu poslovima što Grad Valjevo, deli pogodnima, niko nije pokušao da mrdne prstom kada je trebalo pokazati karakter  ljudskost, i naravno otvoriti svoj budjelar. Bez podrške lažnih prijatelja, ostade čovek, trener, velemajstor svog posla Vladimir Đokić, kao i uvek kada je najteže, sam.

Znao je da se izbori se poslednjom kofom govana bačenih mu pod noge Iz obesti. Danas kao i uvek Đokić miriše prolećno cveće pobeda. Ono najvažnije, Veliki Vladimir zna da čuva svoj obraz i dostojantsvo.

I posle svih loših dešavanja siguran sam, vratiće se u svoj Grad, samo  kada za to bude vreme.

Jeftiniji trener, a pare ga, iskren  da budem, lično sam se  uverio, ne dotiču Bana. 

Čovek od znanja sa dušim i srcem Branislav Ratkovica, je pokazao ljubav, onu danas kojoj se svet divi. Ljubav  partizanovca, svojstvenu i neponovljivu.

Saznao je iz novina za izdaju godine i prodaju svog najboljeg igrača  Čarlsa Meninga FMP-u.

Dakle, uništitelj  u pokušaju iz sela kod Ostružnice, je stupio na scenu. Topić je umesto u FMP-u završio u OKK Beogradu, a zamena je pronađena u najboljem igraču Metalca.

Zbog  “pucanja” u Evroligi državne ljubimice,  puca na sve strane gde Čović baci pogled, i stavi šapu. Jedna munja je ošinula Metalac. Za siću je kupljen Mening, momak iz Alabame, košgeter vredan danas samo 10-20  puta više,  od miliončeta u dinarima, i stotkom preko. Čović je kupio Meninga, i dalje slepo uveren da njegov original FMP može da  pobedi u ovom trenutku za sve, najnepoželjnijeg rivala u Evroligi, crni beli “KK Kamerun”.

A vrednost tima najvećeg od svih, Željka Obradovića, kako reče o svojim “greškama pričače na kraju sezone” raste progresivno. Niko kao Partizan i partizanovci nije podigao rejting Evrolige. Partizan hara Starim kontinentom i otuda ne čudi što je u Areni svojim prisustvom spektakularni trijumf nad Olimpijakosom,  uveličao najveći sportista na planeti Novak Đoković. Zvezdaš u srcu, ali ljudina i partizanovac u duši prepoznao je istinske vrednosti. Stigla je i nagrada,  ovacije 20 i kusur hiljada  partizanovaca.

A u Valjevu  partizanovac Ratkovica prepušten lošim “strancima”, mada ih je i on birao, da istaknem   Durmo i Dafi su dijamanti potrebni valjevskoj košarci, je verovao “najkvarljivijoj robi”, je pokušao da bude i drugar sa kvarljivom robom.

Ko su i šta su zapravo, pokazali su i sinoć. Samo jedan od  šest sa  klupe je prihvatio odgovornost. Nemanja Janković je ušao je dve ipo sekunde pre kraja, na tri razlike za Novi Pazar, da umesto povređenog Lukovića izvede dva slobodna bacanja. Hladniji od viskija sa ledom spalio je  mrežicu  prvi put, a zatim ispoštovao dogovor i promašio drugo bacanje. Šešlija je skočio uhvatio loptu ali ometan od odbrane gostiju nije odveo Metalac u produžetak. Odveo ga je  poraz,  i svoj  otkaz,  i sličnih sebi, što sledi.

Rezignirani Ratkovica  je sinoć podneo neopozivu ostavku. Ostaje na svoj način uz Metalac. Pomagaće kao i do sada svojim znanjem i iskustvom, Ni  novac nije problem, jer Bane se pored košarke, u  biznisu još više dokazao.  O platama neisplaćenim ne razmišlja.

Suze posle poraza od Novog Pazara svih koji žive za košarku i vole Metalac, su potvrdile gde je kome mesto.

Nadobudne,_usijane glave, marginalce i gubitnike, okrenute lažnim vrednostima, nesvesne da bi uspehom Metalca vušestruko profiitali po završetku sezone, valja koliko već danas govnjivom motkom proterati iz Valjeva.

I to u paketu sa svim “dobročiniteljima”, najjačim samo na rečima. Spremnima samo za slikanje pred tv kamerama, Arene sport, iz prvog reda, ulizivanje, zna se kome i zašto, a kada treba zavući ruku u svoj džep, u strahu do neba da ih guja slučajno  ne ujede, valja momentalno reći zbogom.

Biće to samo jedan od bitnih detalja suočavanja sa stvarnošću.

Sa 17 miliona od Grada, za sada bez dodatnih 5 miliona od  Vučića, pardon, narodnih para, nema naretka.

Ako Grad Valjevo poklanja 2 miliona evra za ulice robovlasnika što stiže iz Nemačke, mora nove "usrećitelje", a i one godinama već prisutne, da "zamoli" da investiraju,  pet puta više u Metalac i sport u celosti!

Uz zahvalnost svakome koga je Metalac samo koštao novca i nerava, za bolje sutra  novu stranicu istorije potrebno su  nova lica.

Metalac, bez penzionera  i trenera u pokušaju ima perspektivu.

Izbor predsednika, i saradnika spremnih da deluju delima, a ne rečima, sopstveni marketenig i pul sponzora, nije se sramota  za pomoć obratiti najuspenijima u srpskom svetu košarke, su neminovost što sledi.

A pre svega decu u valja gurnuti u vatru.

Deca i samo deca su budućnost svega u Srbiji.

Od školske lige, može odmah da počne, do rada  na otvorenom, od plastikanca, sa podmetačima za šerpe i lonce na Zdravljaku u Parku Pećina, pa Studenta,  sve do igrališta u većini osnovnih škola, su jedina mesta i pravi putokaz.

U preostala 3 kola Metalac  ispod 4.mesta ne može, iako su čuda i nešto više su moguća, svuda osim u Valjevu.

Vladan Janković - Buki je poslednji Mohikanac. Stoji na  liniji  borbe, za spas i bolju budućnost KK Metalac i valjevske košarke!

Jedinstven primer koji valja slediti, samo zbog tek 10.000 dece Grada Valjeva.

Read more...

NEMANJA MATIĆ OSTAJE NEZAMENLJIV U DRESU "VUČICE" IZ VEČNOG GRADA

  • Published in Fudbal

MATIC R

Srpski internacionalac, alfa i omega veznog reda Rome Nemanja Matić/36) pored imenjaka Vidića i Aleksandra Mitrovića je dao svoj pečet engleskom fudbalu, posle Mančestera, nastavlja da potvrđuje svoj kvalitet.  Nemanja će nositi dres Rome do kraja 2024. godine.

Nakon prvog potpisa, prošlog leta, i odličnih nastupa u dresu "vučice" iz italijanske  prestonice, usledio je  produžetak saradnje na još godinu dana.

Novi jednogodišnji ugovor sa Đalorosijem, je došao posle uspešnih pregovora. Matić je  prihvatio opciju produženja saradnje pošto je ispunio  uslove da opcija bude aktivirana, prenosi La Gazeta delo Sport.

Matić je več odigrao 36 utakmica, i potvrdio da je nezamenljiv na sredini terena za Murinjovu ekipu.

Iako u poznim igračkim godinama Nemanja je ostaje primer vrhunskog profeionalca, i pravi vođa mladih igrača. Kao retko ko im pomaže da se što brže, i što lakše uklope, i dostignu nivo kome teže. Bove, Kristijan Volpat i Benjamin Tahirović su redovni akteri "časova fudbala" kod Nemanje.

Za razliku od Matića, fudbaler od koga se mnogo više očekivalo, Žoržinjo Vajnaldum nije opravdao očekivanja, i seli se iz Rima. Najveći razlog je teška povreda, tako da je očigledno da   njegova pozajmica iz Pari Sen Žermena neće biti produžena.

Roma se bori za plasman u Ligu šampiona. Trenutno je na petom mestu sa bodom manje od četvrtoplasiranog Milana.

Italijanski Kalčo je  prekidu, zbog nastupa reprezentacije  u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvi 2024. godine, pa je  Nemanja Matić iskoristio slobodno vreme da skokne do  rodnog kraja i isprati kako protiče  ulazak svog Vrela na srpskoligaški Zapad, treći rang u razorenoj fudbalskoj Srbiji.

Posle NEDAVNO, skandaloznih grafita ispisanih na Ubu, zbog otvorene podrške Matića Nemanji Vidiću, dok je bio akter "trke" za predsednika FSS, uvek spremni za promene, naravno na bolje, zagriženi valjevski fudbalski fanataci u Valjevu, ističu bi rado videli Nemanju Matića u svom Valjevu. U  bilo kojoj ulozi ga žele, da prosvetli urnisani fudbal u gradu na Kolubari.

U Valjevu dugi niz godinane  ne samo fudbal, nego sport u celini je  sveden na nivo Radničko sportskih igara iz prošlog veka.

Read more...

POSLE FRANCUSKE TANJA GRBIĆ PIŠE ISTORIJU I U RUMUNIJI

tanja g r

Posle decenijskog  staža u Francuskoj, i godina trofeja, valjevska internacionalka Tanja Grbić se preselila u Rumuniju prošle jeseni. Već ima dva  sjajna uspeha. Sa CSM Lugoj je  osvojila odbojkaški Super Kup,  prvi trofej u istoriji kluba, da bi ove nedelje u Temišvaru  stiglo  neočekivano srebro sa evropskog renomiranog Ćelendž  Kupa.

Mali grad na Tamišu Lugoj je danas Grad odbojke, a ekipa je 4. u nacionalnom šampionatu, i   sanja šampionske snove.

 “CSM Lugoj   od postanka  nikada ništa nije osvojio,   a evo sada  za jednu sezonu osvojili smo Super Kup i srebro u Čelendndž Kupu. Još nismo sve rekle u ovoj sezoni. Iskreno se nadam da  možemo da daleko da doguramo u plej ofu” kaže Tanja za naš portal , i podseća na uspehe u Čelenddž Kupu.

“Ušli smo u takmičenje kao  totalni autsajder. Turkinje  PTT ANKARA nas je dobio 3:2  u  Ankari, ali smo ih  iznenadile  u revanšu  I pobedile u Rumuniji 3:1.  Drugi rival je bio  PUNTA DEL GADA iz Portugala,  oba meča smo pobedili sa po 3:0.  Na red su došle Belgijanke. Bilo je 3:2 i 3:1. Usledio je šlager polufinale sa Starom Pazovom. Posle 2:3  u Pazovi u revanšu ih pobeđujemo bez izgubljenog seta".

U  finalu  sa italijanskim Čerijem, ekipom u iz predgrađa nije bilo šanse da pobedimo.

"Ekipa iz pregrađa  Torina  je slavila u oba meča  3:0.  One su trenutno 4. u italijanskoj ligi a to je ubedljivo najjača liga na svetu”

tanja grb

Tanja je prezadovoljna epizodom u Rumuniji

"Uživam u Lugoju,  50 minuta udaljenom od Temišvara, a 3,5 sata od Beograda. U Finalu  smo u  Temišvaru igrale pred  2ooo ljudi. Pišemo  istoriju kluba. Niko od nas nije očekivao bas ovakav rezultat” istiće Grbićeva i kaže da ništa nije sliučajno.

“U  ekipi su treneri Ugljesa Šegrt i  Dragan Grbić. Obojica iz Kleka I ovde su već 7 godina A nosioci igre su srpska reprezentativka  Silvija Popović,  Ukrajinka Liza Ruban, govori  srpski jer joj je muz Srbin, moja malenkost. Ima još jedna Bugarka, a  ostalo su Rumunke”

Tanja Grbič je navikla na trofeje. U Francuskoj je osvojila dve titule šampiona.  Sa San Rafaelom 2016, i sa Kanom  je u društvu Ljilje Ranković harala. Osvaja titulu 2019. a  Super Kup. 2018. U Kanu se slavio  Kup Francuske 2018. Poslednji trofej  u zemlji galskih petlova je Kup sa Veneleom. Treća tutulu šampiona Francuke je izmakla u finalu  Kan je poražen od   Bezjea.

Sezona u Rumunji ulazi u završnicu, Tanja Grbić, veruje da će biti još trofeja ovog proleća. Posle toga sledi iznenadjenje, po dolasku kući u svoje  Valjevo, gde namerava da ponovo vrati odbojku na viši nivo od ovoga danas. Kako I s kim, i naravno gde, o time kada dođe vreme.

 

Posle decenijskog  staža u Francuskoj, i godina trofeja Tanja Grbić se preselila u Rumunuju prošle jeseni. Već ima dva  sjajna uspeha. Sa CSM Lugoj je  osvojila Super Kup,  prvi trofej u istoriji kluba, da bi ove nedelje u Temišvaru  stiglo  neočekivano srebro sa evropskog renomiranog Ćelendž  Kupa.

Mali grad na Tamišu Lugoj je danas Grad odbojke, a ekipa je 4. u nacionalnom šampionatu, I   sanja šampionske snove.

 “CSM Lugoj   od postanka  nikada ništa nije osvojio,   a evo sada  za jednu sezonu osvojili smo Super Kup i srebro u Čelendndž Kupu. Još nismo sve rekle u ovoj sezoni. Iskreno se nadam da  možemo da daleko da doguramo u plej ofu” kaže Tanja za naš portal , i podseća na uspehe u Čelenddž Kupu.

“Ušli smo u takmičenje kao  totalni autsajder. Turkinje  PTT ANKARA nas je dobio 3:2  u  Ankari, ali smo ih  iznenadile  u revanšu  I pobedile u Rumuniji 3:1.  Drugi rival je bio  PUNTA DEL GADA iz Portugala,  oba meča smo pobedili sa po 3:0.  Na red su došle Belgijanke. Bilo je 3:2 i 3:1. Usledio je šlager polufinale sa Starom Pazovom. Posle 2:3  u Pazovi u revanšu ih pobeđujemo bez izgubljenog seta".

U  finalu  sa italijanskim Čerijem, ekipom u iz predgrađa nije bilo šanse da pobedimo.

"Ekipa iz pregrađa  Torina  je slavila u oba meča  3:0.  One su trenutno 4. u italijanskoj ligi a to je ubedljivo najjača liga na svetu”

Tanja je prezadovoljna epizodom u Rumuniji

"Uživam u Loguju,  50 minuta udaljenom od Temišvara, a 3,5 sata od Beograda. U Finalu  smo u  Temišvaru igrale pred  2ooo ljudi. Pišemo  istoriju kluba. Niko od nas nije očekivao bas ovakav rezultat” istiće Grbićeva i kaže da ništa nije sliučajno.

“U  ekipi su treneri Ugljesa Šegrt i  Dragan Grbić. Obojica iz Kleka I ovde su već 7 godina A nosioci igre su srpska reprezentativka  Silvija Popović,  Ukrajinka Liza Ruban, govori  srpski jer joj je muz Srbin, moja malenkost. Ima još jedna Bugarka, a  ostalo su Rumunke”

Tanja Grbič je navikla na trofeje. U Francuskoj je osvojila dve titule šampiona.  Sa San Rafaelom 2016, i sa Kanom  je u društvu Ljilje Ranković harala. Osvaja titulu 2019. a  Super Kup. 2018. U Kanu se slavio  Kup Francuske 2018. Poslednji trofej  u zemlji galskih petlova je Kup sa Veneleom. Treća tutulu šampiona Francuke je izmakla u finalu  Kan je poražen od   Bezjea.

Sezona u Rumunji ulazi u završnicu, Tanja Grbić, veruje da će biti još trofeja ovog proleća. Posle toga sledi iznendjenj, po dolasku kući u svoje  Valjevo, gde namerava da ponovo vrati odbojku na viši nivo od ovoga danas. Kako, s kim, gde,  o time kada dođe vreme.

Srećno Tanja!

Read more...

I POSLE 79 DANA SILOVANJA SR JUGOSLAVIJE 1999, TEROR ZLA SE NASTAVLJA NAD SRBIJOM

  • Published in Svet

24 2 99 nato b

foto: Darko Dozet, Printscreen Okupirani svakodnevnim „istinama“ u danu sećanja na početak pogroma, pakla i  silovanje Srbije na kraju 20.veka,  odnosno fašističke  agresiju na Srbiju, 24.marta 1999.godine “milosrdnih anđela”, danas smo na istom putu, borbe za kosovsku svetu zemlju. Osveštana je krvlju kralja, svetaca i mučenika, pripada Bogu, i niko je ne može prodati, trampiti, podeliti i odreći je se.

Zločinici i dalje bez odgovornosti za svoja zlodela i bombardovanje suverene zemlje, otvoreno traže da se Srbija odrekne dela svoje teritorije,  Kosova i Metohije- Hteli bi da ga prepustimo formalno šiptarima, odnosno kosovskim Albancima, u biti otvaranju prpdsotora za čerepanje enormnog rudnog bogatstva. Jedino pravo Amerike i EU je sila, uzdajući da mogu kako hoće, ali ne i večno. Rade  po sistemu "sila Boga ne moli"
Zaboravljaju samo jedno, "Bog silu ne voli"!

Ništa novo od sila zla, do danas bez ikakve odgovornosti za zlodela nad ljudima i decom, I štetu veću od 1000 miijardi dolara, svima što svetskim razbojnicima nisu po volji.

 Danas je 24.mart dan početka NATO agresije na suverenu SR Jugoslaviju.

Sećanja ne blede na strašne zločine,  na 37.000  bačenih kasetnih bombi i 15 tona uranijuma. Po naredbi Havijera Solane u  to vreme Generalnog sekretara NATO-a, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, generalu SAD Vesliju Klarku, bez odobrenje Saveta bezbednosti UN, što je zločin samo po sebi, pre 24 godine počela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Uragan  laži o zbivanjima na Kosovu i Metohiji bila je uvod u  planiranu  agresiju NATO zlikovaca  protiv SRJ, još sredinom juna 1998.

SR Jugoslavija  je napadnuta zbog lažne, lako demantovane krivice za humanitarnu katastrofu šiptara na Kosovu i Metohiji. 

NATO je započeo agresorske vazdušne napade 24. marta oko 20.45,  kada je gađano više od dvadeset objekata. Prvi projektili pali su na kasarnu u Prokuplju u 19.53. Sledio je napad na Prištinu, Kuršumliju, Batajnicu.

Devetnaest zemalja NATO započelo je bombardovanje sa brodova u Jadranu, kao i iz četiri vazduhoplovne baze u Italiji. Najpre su gađani protivvazdušušna odbrana i drugi objekti Vojske Jugoslavije.

Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije, tokom vazdušne agresije NATO ubijeno je 2.500 civila, među njima 89 dece i 1.031 pripadnik Vojske i policije. Ranjeno je oko 6.000 civila, od toga 2.700 dece, kao i 5.173 vojnika i policajaca, a 25 osoba se vodi kao nestalo.

Prema navodima srpskih stručnjaka, do 10. juna zabeleženo je 18.168 avio poletanja agresora. Po NATO izvorima, naleta je bilo 38.004, od toga 10.484 vatrenih dejstva, dok su ostalo bila izviđanja, avaksi, tankeri. U dejstvima je u prvo vreme učestvovalo dnevno oko 70 borbenih aviona, da bi docnije taj broj bio i oko 400 svakodnevno.

Ratne gubitke  u ljudstvu i tehnici NATO negira. Ruska agencija APN objavila je da je NATO izgubio preko 400 vojnika i preko 60 letelica, dok je američki predsednik Bil Klinton naveo u govoru" 10. juna 1999. da NATO nije pretrpeo "nikakve žrtve". U Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu čuvaju se ostaci srušenih aviona F-117, F-16, bespilotnih letelica, krstarećih projektila. Letelica F 117, takozvani "nevidljivi" do tada simbol superiornosti američke tehnologije, završila je u njivi u ataru sremskog sela Buđanovaci.

Gotovo da nema grada u Srbiji koji se tokom 11 sedmica agresije nije našao na meti. NATO je izvršio 2. 300 udara i bacio 22. 000 tona projektila, među kojima 37. 000 zabranjenih kasetnih bombi i onih punjenih obogaćenim uranijumom. Osim napada sa brodova u Jadranu, kao i iz četiri vazduhoplovne baze u Italiji, operacije su izvršavane iz baza u zemljama Zapadne Evropi i SAD.

Razorena je infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri, ukupno oko 50 odsto proizvodnih kapaciteta Srbije. Materijalna šteta tokom NATO agresije procenuje se na  sto milijardi dolara.

U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25.000 stambenih objekata, onesposobljeno 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga. Oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 dečjih vrtića, 69 škola176 spomenika kulture i 44 mosta, dok je 38 razoreno.

Uništena je trećina elektroenergetskog kapaciteta zemlje. Bombardovane su dve rafinerije u Pančevu i Novom Sadu, a snage NATO su prvi put upotrebile i takozvane grafitne bombe za onesposobljavanje elektroenergetskog sistema. Ukupne posledice po zdravlje stanovništva i ekološke posledice nemerljive su. Razorena je ambasada Kine u Beogradu 7. maja 1999.

Zgrada RTS u Beogradu uništena je 23. aprila. Poginulo je 16 nevinih medisjkih poslenika, još toliko je ranjeno. Zgrada Televizije Novi Sad pogođena je 3. maja 1999, na Međunarodni dan slobode medija.

Agresija je prekinuta  potpisivanjem Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu 9. juna 1999. godine. Tri dana kasnije vojska  SRJ je počela da se povlači sa  Kosova i Metohije. Sporazum je odredio povlačenje vojno bezbednosnih snaga SRJ sa Kosova i Metohije, i uspostavljanje UNMIK-a, misije Ujedinjenih nacija.

Generalni sekretar NATO-a 10. juna 1999. izdao je naredbu o prekidu bombardovanja. Poslednji projektili pali su na području sela Kololeč, nedaleko od Kosovske Kamenice, u 13.30, i na kasarnu u Uroševcu oko 19.35. Bio je to 79. dan NATO agresije na Srbiju, odnosno SRJ.

Savet bezbednosti UN usvojio je tada Rezoluciju 1244. U srpsku pokrajinu je upućeno 37.200 vojnika u sastavu misije KFOR, iz 36 zemalja.

VALJEVO PRESKUPO PLATILO DANAK NATO LUDILU

bombe kolonija 2 5 99

Na Grad Valjevo su  tek posle 22 dana od početka NATO agresije pale prve bombe. I to  14. aprila 1999. u 5h I 31 minut. Od početka do kraja bombardovanja  poginulo je troje Valjevaca, a povređeno je preko 50 građana. Na Valjevo i okolinu je bačeno 215 bombi, a najviše-150 bombi je bačeno na fabriku „Krušik“  i "Koloniju" radničko naselje pored fabrike, 2.maja i kasnim večernjim satima. Deo projektila završi je krugu Opšte bolnice Valjevo.

Tokom bombardovanja u Valjeva je uništena zgrada MUP-a, kao i objekti Jugopetrola u Pričeviću i na Divčibarama. U Valjeva je srušeno pet stambenih zgrada, oštećeno je preko 200 stanova i 50 kuća.

Na Divčibarama je 29.aprila uništen predajnik najpouzdanijeg srpskog medija, u to vreme, Radio Valjeva. Da nije tužno bilo bi  smešno, jer na čelu najobaveštenijeg medija u Srbiji, zahvaljujući isključivo novinarima, bilo je po svim parametrima sporno lice, politikantski   postavljeno, voljom sps-a i Stanka Terzića.

Podaci o bombardovanju Valjeva: 
10.04.1999 00,20h Pričević
13.04.1999 00,10h Mionica – Krčmar – Berkovac
14.04.1999 05,31h Krušik 5.bombi
15.04.1999 00.15h Pričević
16.04.1999 02,16h Pričević
17.04.1999 02,10h Krušik 4.bombe
17.04.1999 22,40h Pričević
20.04.1999 03,15h Krušik 6.bombi
21.04.1999 00,25h Krušik 8 bombi
22.04.1999 00,42h Krušik 8 bombi
25.04.1999 01,40h Pričević
29.04.1999 23,00h Divčibare predajnik i antenski sistem Radio Valjeva
30.04.1999 01,37h Krušik
02.05.1999 21,10h Krušik 51 tepih bomba
04.05.1999 12,10h Krušik 2 bombe
08.05.1999 22,44h SUP
08.05.1999 22,50h Krušik
10.05.1999 22,55h SUP-Strela – Jelovica
11.05.1999 12,10h Krušik
18.05.1999 12,41h Krušik –Jasenica
26.05.1999 23,00h Maljen
23,17h Rabas – 1 bomba
28.05.1999 11,50h Divčibare
28.05.1999 13,02h Krušik
29.05.1999 11,40h Krušik

Do danas niko još nije  odgovarao za zlodela NATO zlikovaca počinjena u SR Jugoslaviji, odnosno Srbiji i Crnoj Gori.

A Srbiji danas podeljenoj nema života bez sloge, nema života bez Kosova i Metohije!

Povlačenja nema, a ko drugačije misli, radi protiv svog naroda!

Read more...

"VREME SPORTA I RAZONODE" NA VALJEVSKI NAČIN

va 23 foto kolubarske

fotoKolubarskeOmiljena emisija Vreme sporta i razonode, Radio Beograda u vreme neponovljivih i besmrtnih bardova sportskog novinarstva Jordana Ivanovića,  Radivoja i Marka Markovića, Ivana Tomića, Mirka Kamenjaševića, Ede Pecija... u vremenu "čuda" ima nove "heroje",  što svakodnevno "jašu".

Tužna priča o Sportsko poslovnom centru Valjevo iz 1997, epizode  o posejanim stadionima širom Srbije, sa sve nacionalnim, do  izborne farse u FSS,   Nedimović-Vidić-Džajić, sa sve "vešanjem" Lesora je za nama.

Jedan od "kamerunaca"  je razvalio "ponos" Srbije, pa otresao reprezentativca Srbije, iz "čista mira", i dobio zasluženu kaznu. Malo je 3 utakmice neigranja. Morao je biti proteran "kroz odžak" jer se usudio da "prebije" na mrtvo ime i prezime,  FMP-2, ili kako se već zove Krcunov preimenovani klub, državnu "ljubimicu", oličenje četništva i svega još po malo, što nema ama baš nikakve veze sa sportom. Biće da je kk saopštenje sa plačkom po televizijama sa nacionalnom frekfekcijom, "kupac" najboljieg igrača KK Metalac Čarlsa Meninga, po običaju gađao "ćorcima". Municiju je potrošio  za pravdanje "časnog" mesto broj 14 u Evroligi, jer se nikada nije "palio" na TOP-8. 

U Valjevu, sve više oličenjem kasabe, a sve manje nalik na grad, na preimenovani praznik Dan Valjeva 15.septembar, u novi bez "ideoloških i političkih naznaka", kad nam Turci umakoše 1804, svirao je i pevao Đule i "Van Gog".

Pre toga su pod svetlošću reflektora dodeljena priznanja nekima što po oceni Komisije za dodelu priznanja obeležiše proteklu 2022. godinu.

Epizoda sa Mališom Pajkovićem, neuspelom smenom Zorice Jocić sa mesta predsednicom Komisije za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva, se završila kako se završila. 

Usledila  je nova 20-o martovska 2023. godine.

Godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privreda dobilo je Privredno društvo za trgovinu, proizvodnju i usluge "Žileks-trgovina" sa Stava. U oblasti poljoprivrede su nagrađeni dr Radosav Vujić i Aleksandar Lazarević, za  oblast obrazovanje i vaspitanja Tatjana Reljić, profesor razredne nastave, a za stvaralaštvo i dostignuća učenika i studenata Milovoje Jovanović, đak Muzičke škole. Dr Aleksandra Krstić, vanredna profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu je dobitnik godišnje nagrade Grada Valjeva za oblast nauka, inovacija i pronalazaštvo. Laureat u oblasti medicine je dr Branislav Jovanović, specijalista opšte medicine. Nagrada za Socijalnu zaštitu i humanitarni rad ide Udruženju fudbalskih sudija Valjeva, a  za  humanost Aleksi Filipoviću i Mariji Nikšić.

  U oblasti umetnost i kultura nagrađen je Mešoviti hor valjevske crkve "Hadži Ruvim", a za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja  AKUD "Kosta Abrašević", za informisanje i društveno angažovanje novinar tv VA PLUS  Predrag Lučić.

Za sportska dostignuća nagrađena je valjevska internacionalka, Ljiljana Ranković, najbolja odbojkašica ŽOK Ub, do teške povrede u finalu nacionalog šampionata protiv Crvene zvezde. Pre nekoliko godina Ljilja Ranković je sa Tanjom Grbić osvojala u dresu  Kana šampionat i Kup Francuske, tako da je za nju ovoga puta bila rezervisana nagrada, ali za dostugnuća vezana za sve godine uspešne karijere.

U oblasti sporta, dva imena se nisu našla na spisku laureta, a zašto, to verovatno ne zna ni  famozna Komisija sa sve predsednicom.

Goran Đukić je doktor nauka fizičkog vaspitanja, sporta i kinezi terapije, nastavnik fizičkog u OŠ Milan Rakić Mionici, i vlasnik nadaleko poznatog fitnes centra TOP FORM.

Drugo ime  je vicešampion sveta, i šampion Evrope U-19, najbolji sportista Grada u izboru Sportskog saveza Valjevo, kapiten VK Valis, vaterpolista Aleksandar Kovačević.

Goran Đukić i Aca Kovačević su ponos Grada Valjeva, kao i Ljilja Ranković, tek toliko da se zna!

Vreme sporta i razonode na valjevski način traje.

 

Read more...

BIVŠEM PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKA DRAGOLJUBU SIMONOVIĆU PET GODINA ROBIJE!

  • Published in Mediji

grocka krimi sim

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, osuđen je 20.marta.2023.godine u Višem sudu u Beogradu na pet godina zatvora, zbog podstrekivanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opasnosti(u pitanju klasičan pokušaj ubistva(prim.aut.) Tri druga lica, su u noći između 11. i 12. decembra 2018. zapalila automobil supruge novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića, a vatra se potom proširila na garažu i kuću, dok su Jovanović i njegova supruga spavali.

Simonović je danas u Višem sudu u Beogradu prvostepeno osuđen na pet godina za podstrekivanje drugih lica na krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok su kao izvršioci osuđeni Aleksandar Marinković na četiri i po godine, Vladimir Mihajlović na četiri i Vladimir Novaković na tri i po godine zatvora.

Tužiac je tražio veće kazne za osuđenje.

U kaznu im se računa i vreme provedeno u pritvoru. Na ovu presudu strane imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u roku od 15 dana nakon čega čega sledi izricanje pravosnažne presude.

Sudija Luka Pantelić je obrazlažući presudu rekao da je sud od otežavajućih okolnosti za Simonovića uzeo u obzir da je kao predsednik opštine koristeći svoj položaj i uticaj podstrekivao druge okrivljene da zapale imovinu Jovanoviću kao opomenu da prestane da piše o njemu.

Oštećeni su radi ostvarivanja imovinsko-pravne koristi upućeni na parnični postupak.

Nakon suđenja tužilac Predrag Milovanović izjavio je da „očekuje da Apelacioni sud uskoro potvrdi presudu“, jer je „sudija Luka Pantelić uvažio sve primedbe Apelacionog suda“

Novinar portala Žig info Milan Jovanović ocenio je danas specijalni dan, da počinje proleće.

"Nova prvostepena presuda bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću zbog paljenja moje kuće 2018. godine  predstavlja presudu za sve kriminalce koji su ušli u svet politike".

Jovanović je, nakon današnjeg ročišta kazao da se nada da dolaze bolji dani za slobodu medija u Srbiji i da novinari sada mogu slobodnije da rade.
"Za mene više nema nade, ja sam svoje odradio. Vama želim da istrajete u borbi za slobodu medija", rekao je Jovanović okupljenim novinarima, a prenelo Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Prvostepenom presudom "dobijena je bitka, a ne rat. Mlađi  moraju da dobiju rat", bez dileme je Jovanović.

Danas je doneta druga prvostepena presuda. Prvu presudu Simonoviću na četiri godine i tri meseca zatvora ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Simonović je od početka procesa negirao optužbe, dok je novinar Jovanović tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine Grocka.
Istragom je utvrđeno da je predsednik Opštine Grocka policajcu Interventne jedinice policije Vladimiru Mihailoviću naložio da novinaru zapali kuću da bi mu zauzvrat zaposlio ženu. Mihailović je potom angažovao Igora Novakovića koji je Aleksandru Marinkoviću i Bojani Cvetković Šijacki dao adresu, a Marinković je u noći 12. decembra 2018. ubacio dva "Molotovljeva koktela" u kuću.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je podsetio da je sramno što proces protiv Simonovića i izvršilaca odgovornih za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića traje duže od četiri godine, ali smatra da je kazna zadovoljavajuća.

"Poznato je da su Milan i njegova supruga teže oboleli tokom procesa. Drago mi je što je viša zatvorska kazna, očekujem da se ovaj žalbeni postupak što pre završi kako bi apelacija potvrdila presudu i započeo proces naknade štete".

Read more...

VLADAN JANKOVIĆ - BUKI SPREČIO POŽAR, METALAC IDE VRŠAC PO ŠAMPOINSKI PRSTEN!

kkm2 bre

Svaki sport ima svoje junake i tragičare. Košarka hara Srbijom. Sinoć Partizan razbi šampiona Evrope EFES u sred Carigrada, danas ABA liga odrapi Lesora, zbog udaranja Petruševa na kraju razbijačkog derbija. U Zagrebu štrajk igrača, i najava gašenja Cibone.

Burno je i u Valjevu. Varnice opasne da se pretvore u požar su utihnule. Svi igrači su u ponovo na treningu. Naš šampion Metalac, u godini jubileja  nastavlja šampionsku trka u KLS,  ide u Vršac po ključnu pobedu.

Što je ekipa ponovo kompletna najzaslužniji je Vladan Janković- Buki.

Čovek od dela, biznismen, fanatik uspešan u svemu što radi,  član UO KK Metalac Vladan Janković-Buki, uvek je spreman da se bori. Sprečio je požar sa nesagledivim posledicama po valjevsku košarku.

Kao i pre nekoliko godina kada je "vatrena stihija" izazvana  neodgovornim, bahatim, i bezočnim bezobrazlukom, za malo progutala našeg šampiona KK Metalac,  reagovao je kao i ovoga puta,  a ako drugu Buki Janković. Tada je sa  Vladimirom Đokićem,  sprečio gašenje sportske institucije Grada Valjeva.

Ove nedelje  Vladan Janković-Buki je,  kada su sevnule varnice  nezadovoljstva neodgovornih pojedinaca, spremnih da stave lični interes ispred interesa kluba, plate su kasnile,  samoinicijativno uzeo stvar u svoje ruke. Sprečio je ponovo, na svoj način, da od KK Metalac ostanu samo prah i pepeo.  U tom nezahvalnom poslu  pojavilo  se još nekoliko dobrovoljaca sa karakterom da osete trenutak i pomognu, da se problem prevaziđe.

Izbegnuto je sve što nije dobro, i što bi imalo nesagledive posledice po KK Metalac, ikonu valjevskog sporta.

Prvi korak posle sklapanja tima, svih uspona i padova tokom sezone,, da Metalac uspešno do kraja  nastavi šampionsku trku,  je napravljen.

Požar je sprečen mir i poverenje su ponovo uspostavljeni.

Ekipa je ponovo u kompletnom sastavu i trenira. Momentum je na igračima, od kojih sve zavisi na terenu.

U nedelju u Vršcu sledi ključno i najteže   iskušenje, u  narednih 5 kola.

Sticajem okolnosti posle  50 godina, i skoro dve decenije "mraka" eto šanse da se ponovi istorija.

Šta je bilo, bilo je,  od povreda, promašenih igrača,  sulude prodaje Čarlsa Meninga  FMP-u, do najturbulentnije nedelje u sezoni.

Branisava Ratkovicu, manje boli glava, ponovo  ima kompletan tim na okupu.

Pored Bukija bori se više od svih Valjevaca za Metalac.

U nedelju u Vršcu, biti ili ne biti.

Na terenu momci  imaju zadatak da pruže  maksimum100%. Samo jedan igrač, a zna se  ko je to mora više, 200%.

Zna najbolje  Uroš Luković važnost  velike utakmice, svoju ulogu i   zahtevnost da bude najveći  od prvog  do 40. minuta, u meču sezone.

Vladimir Đokić je najbolji trener u Srbiji posle Željka Obradovića. Posle Luke Stančića i Zoće Kovačevića je najveći trener ponikao na valjevskim prostorima. Ali kouč evropskog formata je napustio Metalac, zna se kako i zašto.

Sasvim dovoljno da svima bude jasno, da Metalac u Vršcu čeka pakao.

Vrščani su lišeni svih takmičarskih briga,  osigurali su opstanak, ne mogu do Super lige, baš zato će igrati rasterećeno, za svoju dušu.

U Novom Sadu pre pola veka bilo mnogo teže, jer u direktnom okršaju se odlučivalo ko će biti šampion.

Pala je Vojvodina, pobediće Metalac i u Vršcu.

Zašto je moralo sve ovo desi baš ovako.

Mnogo je pitanja, ali sada nije ni mesto ni vreme za razmatranje, biće prilike.

Valjevo nema rejting Uba da mu u goste dođe ministar sporta i donese darove,  jer  ga vode ljudi koji samo tvrde da vole svoj Grad. Dela ih demantuju.

I zato Metalac mora na svoj način da se bori. Rezultatima na terenu mora da zaradi drugu polovinu sredstava potrebnih za takmičarske uspehe, a to znači duplo više sredstav aiz budžeta, i još vađnije da stvori pul sponozora. Pored prvog tima rad sa mladima je prioritet. Nema „rezervne sale", pored hale sportova 15,septembar. A buđenje najmlađeg takmičarskog pogona, počinje jednostavno, samo organizovanjem  šampionata OSNOVNIH ŠKOLA!

Metalac će 24.marta proslaviti 75. rođendan.

Pre pola veka takođe u martu 1973. godine sa besmrtnima Lukom Stančićem, Ćanom Đorđevićem, braćom Zoćom i Brankom Kovačevićem, Vojom Kecojevićem, Ćanom Đorđevićem, Rajkom Borisavljevićem, Mićom Jerinićem Genijem Ivkovićem, Goranom Radosavljevićem, Kolom Stanojevićem, Dragom Medanom, Darkom Marjanovićem- Kukicom, Dušanom Ručičićem-Kepcom, Pecom Milutinovićem ispisana  je najsvetlija stranica istorije valjevske košarke i sporta uopšte. Naš šampion Metalac je postao član najjače košarkaške lige u Evropi, Prve lige SFRJ.

Sadašnji sastav ima jedinstvenu priliku da  uđe u istoriju, kao šampion KLS, a već je osigurao nastup u Superligi.

I bez vajld  karte je na tri koraka od  ABA-2 lige.

Pre devet godina izboksovana je vajld karta za ABA ligu.  Vladimir Đokić iznedaio si njaveće optimiste,   odveo je  Metalac do 6.mesta i Evro Kupa.

 Iako su „dobronamerni“ juče već videli „prase u Teheranu“ umesto prasećeg pečenja moraće da pojedu sopstvene bele bubrege, od muke.

Posle pola veka ponovo se sprema  šampionski  bal u košarci, i to ponoviću na kraju još jednom, zahvaljujući čoveku posebnog kova Vladanu Jankoviću- Bukiju.

Bravo majstore!

Read more...

SLAVLJE SUNČANIH ŠIBENČANA, VALIS PONOVIO ZADATAK DRŽAVNOM VRHU!

sol val

 Vaterpolisti Valisa posle velike pobede(13:10) u prvoj utakmici baraža sa Solarisom u svom "vigvamu u SRC Petnica, su izgubili u revanšu u Šibeniku sinoć 8:12. Sunčani su opstali, a Valis će plasman u elitnu Jadransku ligu, i društvo 12 najboljih klubova eks SFRJ, moraće kao i zatvoren bazen, da tek da pojuri.

Izveštaj Nebojše Bojanića

Solaris je u Šibeniku slavio sa 12:8, taman za opstanak u Jadranskoj eliti, gde mu je po svim parametrima i mesto.
U Šibeniku gradu sa 30.000 stanovnika, vaterpolo datira od 1924. godine. Zatvoren bazen je izgrađen 1972. godine, a tu su i otvoreni bazen, ali i Jadransko more, na koje su Valjevci stigli uz dužan respekt. Jer u duplo većem Gradu, se  igra ispod balona, i u takvim  uslovima se za  čudo momci  bore za mesto u društvu najboljih.
Srce je sinoć bilo glavni adut "vidri", i malo je nedostajalo da baš SRCE odnese prevagu nad punom tribinim kraj zatvorenog plivališta, tradicijom, iskustvom i svim ostalim faktorima, koji su išli u prilog domaćinu. 
U te faktore ulaze  deljenje sudijske pravde, na koje je nemoguće  uticati, ali i sreća, koja iz nekih razloga nije želela da se stavi u službu Valjevaca.
Solaris  je, kao i u Valjevu, poveo 2:0.
Aleksandar Radanović je smanjio na 2:1, a Baucalo u narednom napadu pogađa prečku, a umesto izjednačenja, Jerko Penava, treći strelac Premijer lige u ovoj sezoni, postiže svojim drugim golom i vraća domaćinu plus dva (3:1).
Sledi prečka  valisovca Obradovića,  i kazna  Krekovića za 4:1.
Valjevci imaju srce, veliko srce, koje se nije mirilo sa razvojem situacije  u bazenu. Konačno, u napadu sa dva igrača više Šofranac smanjuje na 4:2, na kraju prve četvrtine.
Sledi nalet Valisa, koji preuzima igru, ne realizuje dva napada za smanjenje zaostatka, odbrana je čvrsta i ne popušta, pa sjajni Nikolov koristi proigravanje i sa pozicije sidraša Valjevcima golom uliva dodatnu energiju.
Igra Valis u tim trenucima onako kako je to činio u Valjevu.
Baucalo iz velike udaljenosti pronalazi nebranjeni deo i na semaforu je 4:4.
Raduje se osmoro navijača, okruženih domaćom publikom, koja nijednim gestom to ne osporava. Verovatno ni njima nije bilo jasno ponašanje ove "družine prstena", ali Dalmatinci pokazuju poštovanje prema rivalu, iako su znali da posle  ovog duela samo jedan klub izlazi kao pobednik.
A po svemu prikazanom vaga pravde je trebalo da ostane neopredeljena.
Solaris je morao ponovo da stvara razliku potrebnu za ostanak u Premijer ligi, i do poluvremena uspeva da povede 5:4.
Rezultat potpuno prihvatljiv za Valjevce, ali treba izdržati još 16 minuta.
Sledi kobna treća četvrtina, ne toliko po igri Šibenčana, koliko u odluci Fortune, da baš ona reši meč.
Obradović pogađa stativu, Baucalo lobom prečku, a na istom  mestu završava i šut Ace Kovačevića.
I šta reći u tom trenutku?
Samopouzdanje prelazi na stranu iskusnije ekipe, a na sve se nadovezuje i nerealizovan napad sa igračem više.
Solaris postiže jedan, drugi, pa i treći gol, za velikih 8:4, prednost od četiri gola, taman za  konačan trijumf.
Šofranac je u ovom kvartalu dobio i treće isključenje, čime je za njega utakmica završena, a sudijski par kod osmog gola Šibenčana pravi previd toliki da umesto lopte za Valjevce, direktno omogućava domaćinu da postigne pogodak.
Ostalo je još osam minuta igre i nade, ali odmah na početku poslednjeg perioda Nikola Bursać dobija treće isključenje. I za njega je utakmica završena.  Slede nemile scene, jedine,  na utakmici. Delegat zahteva da Šofranac i Bursać napuste igralište, odnosno prostor u neposrednom okruženju bazena, što momci ne prihvataju, s punim pravom, jer je na utakmici u Valjevu, igrač Solarisa sa tri isključenja, mirno uzeo stolicu i seo pored bazena,  da odgleda meč do kraja, ali i da drži pridiku sudijama.
Publika negoduje, i  igrači Valisa odlaze na tribinu, kod osmorice Valjevaca. Neko iz publike, iritiran ponašanjem "vidri", psuje majku Nikoli Bursaću, a njemu ne treba mnogo. Prezimenjak Nikoletina, junak Ćopićevog pera, za ovog momka je miran tip. Dolazi do varnica, ali nema  požara. Razum je prevladao.
U bazenu Solaris uvećava kapital na 9:4, i izgleda da je sve gotovo, jer "nema više vremena za bilo što".
Čekajte...
Radanović!
9:5! Još nedovoljno za čudo.
Ubrzo je 10:5. 
Ponovo je sve gotovo.
Spiker se opet javlja: : "Radanović"!  a na semaforu je 10:6.
Pravo niotkuda Valisov omladinac Stefan Arsenović trese mrežu Šibenčana za 10:7 i otpisani Valjevci, bez dva bitna igrača imaju aktivan rezultat koji vodi meč u peterce!
"Ljudi moji, je li to moguće? Šta je ovo? Ludnica"! Ali samo za, sada već desetoricu na tribinama.
Tada, taj kao torpedo brzi Noa Burburan, koji je četiri puta uzeo loptu na početku četvrtina, povećava rezultat na 11:7, no, ponovo se javlja glas legendarnog Mladena Delića:
"Radanović"! 11:8! 
"Plavi" su opet u igri!
Ali, bajka prestaje pogotkom Solarisa za 12:8.
Imao je Valis još dva napada, od kojih jedan sa igračem više, ali talasi su utihnuli i more se predalo Suncu, za kraj epske bitke i ostanak Šibenčana na Jadranskom moru.
Ruku na srce, bilo bi i glupo da Šibenik ostane bez mora, mada ne bi bilo nepošteno da je podneblje gde "čun baci Noje" nagrađeno za svoje veliko i hrabro srce!
Ostaće negde evidentirano i da su četiri nosioca igre  "vidri": Obradović, Kovačević, Baucalo i Bursać šutirali zbirno 17:1!
Jasni je da ovo nije bilo  najbolje izdanje Sakovićevih momaka, ali stoji i da su domaći samo jednom u toku utakmice pogodili stativu.
Na kraju sportski pozdrav rivala na tribinama i u bazenu, uz konstataciju da su oba takmaca zaslužila počasti.
Solaris ostaje u Premijer ligi, Valis u A-1..
Bravo, "vidre"! Gore glave!
Do novih sportskih čuda.
Nebojša Bojanić.
Valis je pokazao ne samo vlasti u Valjevu, već i državnom vrhu, da Grad Valjevo ma koliko gažen u novom milenujumu od svake vlasti, mora dobiti svoj deo kolača, a ne da budu tretiran kao kasaba!
Za budućnost trenutno samo nešto više od 10.000 dece, koja samo ako budu imale fizičke aktivnosti gimnastika, plivanje  skijanje, atletika potrebno je zdravlje. 
A preduslov za zdravo dete su pored stručno pedagoškog rad uslovi, dvorana, plivalište, atletska staza.
Zdravlje  nema cenu, i zato državo dozovi se konačno pameti, jer Valjevo je Grad, a ne prase u Teheranu!
Read more...

JEDINSTVENI I NEPONOVLJIVI NEMANJA MATIĆ!

  • Published in Srbija

 

nemanja m roma

Fudbaler Rome i bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić, as kakvog Srbija može samo da sanja, sa ulicom u novopečnom Gradu Ubu, "prozvan" grafitom zbog podrške imenjaku Vidiću, a ne danas izbranom predsedniku FSS Draganu Džajiću,  gledao je  derbi ABA lige Partizan - i Crvena zvezda, a dan kasnije  na Tviteru je reagovao u svom stilu.

Iznad svih aktera derbija po Nemanji Matiću je  trener Partizana Željko Obradović.Oduševljen ponašanjem i izjavama najboljeg, najveće i najtrofejnijeg evropskog stručnjaka, Matić je objavio kratku poruku:

"Željko Obradović = GOSPODIN" napisao je impresionirani Nemanja.

Objava je izazvala revolt, kod zvezdaša. Navijači Partizana ne kriju oduševljenje, dok delije grme i osuđuju stav Matića. Ovo su neke od poruka :

"Ne brukaj se, ovo ti nije trebalo."

"Gospodin" koji za udaranje kaže odgurivanje".

"Ne sramoti se!"

Još uvek nije poznato da li je grafit sa ogavnom porukom upućenom Nemanji na stadionu Dragan Džajić, kum je bio lično Matić, izbrisan, ali je danas predsednik opštine Batočina u poplavi pretnji Matijasu Lesoru posle nasrtanja, na Filipa Petruševa, otišao najdalje. Pozvao je na Tviteru na linč Lesora, apelom деlijama. 
"Posle ovog i ovakvog divljaštva sto.e Lesora, potrudite da mu presedne svaki minut u Beogradu. Svašta sam video u KK i FK derbijima, ali ovakvo go**o i divljaka još ne", poručio je Zdravko Mladenović, OTVORENIM POZIVOM Na linč!
Izgledada od ubskih hilgana spremnih da pljunu u lice čoveku koji je sa Raćom Petrovićem poklonio Ubu što niko nije, redak zver u najnegativnijem smislu je   "zasenio" sve u opštoj histeriji posle sinoćnog bolnog poraza državne "ljubimice" u Areni Beograd.
Nemanja Matić nastavlja da pleni pažnu istinoljubivim i pravdoljibivim reakcijama na terenu i van njega.
Da je momak posebnog gabarita, i "komandant" Murinjove Rome, fenonenalan u veznom redu  "vučice" pokazao je u pobedi protiv  Real Sosijedada 2:O. U trenutku je žestoko odbrusio saigraču Brajanu Kristanteu. posle   "izgubljene" lopte. Matić je "otresao" saigrača, da  Vajnaldum uleteo u duel i strasti su se uskoro smirile.
"U Romi postoji samo jedan lider, svi igrači su isti, a važno je da svi na teren unose životno i igračko iskustvo, to nam je neophodno. Mi nemamo taj problem u Romi, mi smo demokratija sa jednim liderom. Lepo je videti emocije na terenu, fudbaleri koji ne komuniciraju, koji ne razmenjuju emocije ili zamerke, ne mogu da pomognu. Naš tim je uvek ujedinjen", bio je komentar Murinja na reakciju pobednika, jedinstvenog i neponovljivog Nemanje Matića.
Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas