Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VLADIMIR LADAVEC-VLADIKA DŽONS SE PRESELIO U SVET BESMRTNIH POBEDNIKA ISTINE TIŠINE Featured

VLADIKA DŽONS I SIN BRANIMIR

Vladimir Ladavec-Vladika Džons(82) prošle noći, iako več narušenog zdravlja, napustio je nametnutu neslobodu.

Gospodin po zvanju, privrednik i menadžer stare dobre generacije par ekselans, džentlmenskom lakoćom i spontanošću uvek je nalazio najbolja rešenja i iznalazio put do uspeha kao čovek, privrednik i sportista. Radio je vrhunske stvari, jer je to znao mnogo bolje od drugih.

Prošle noći umoran od svega je zaspao, da  se konačno odmori od svega nametnutog, "da bi još živeo".

Otišao je u bolji svet bez zla, laži licemerija, prevere, svet spokoja, istine mira i tišine.

Svoju ljudsku borbu da  okovan bukagijima primitivizma, neznanja, bahatosti i zla nikada nije prekidao. Ali mesec dana čekanja bez slobode bili su previše za gladijatora i pobednika. Vladika Džons je posejao znanje uspeh, istinu, ljubav.

Ostavio je u amanet mlađima  šta im je činiti da pobede i sistematski sruše šizoidno zlo.

Recet jedini moguć,  jednostavan: ljubav, stručnost, čast, odgovornost, istrajnost i posvećenost.

Prošle noći u snu je "prešao igricu", samo sa  priborom za pecanje i uspomenama. Nečujno bez pozdrava,  se uputio na neko mirnije mesto, bez laži,zlobe,  pokosti, neznanja,  da uživa, u svom maniru, gospodina i džentlmena.

Svoj ovozemaljski život proživeo je  burno.

Dečak Vladimir ostao je rano bez oca Vinka. Bez presude streljan pom oslobošenju 1944. a da nikada nije utvrđeno zašto. Otac je otišao na razgovor bez povratka. Ostala je velika praznina u srcu siromašnog dečaka. Neizmerna ljubav majke Danice je  nadomestila na jedinstven majčinski način. Bistar um, istrajnost ii ljubav  su ga odveli tamo gde je želeo. Školovao se i stigao do diplome Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

A fudbal  je Vladiki bio više od ljubavi, strast, putokaz, takoreći život.

Fudbalski inovator i stvaralac Bebica Milošević  mu je bio fudbalski tata, a da je rođen za velike role  Vladika Džons je potvrdio 1963. Predvodio je  "Bebicine bebe" sa Santračem,  Rankovićem, Tomićem, Jankovićem, Lazićem, Prodanovićem... do pobedničkog pehara, na YU Vijaređu tog vremena. Metalac iz Valjeva, kasnije ponovo vraćeno ime Budućnost, je pobedio na putu do finala  šampiona Italije sastav Milana 3:1.U finalu Ladavec BRILJIRAO. Kako i uvek branio je "glavom". Skinuo je  tri penala, jedan i Džajiću za  pobednički pehar Metalca i svoje Valjevo.

1 1VLADIKA DZONS

Najatraktivnija tika-taka igra, lepršav, bez stereotipa, sa šmekom i nadasve efikasan fudbal, nepredvidiv i fascinanatan je bio  Bebicin izum, a ne onih koji su se kasnije proglasili inovatorima.

Šest godina kasnije, danas  daleke 1969.  konačno uz podršku grada sa sa  Rakom Pantelićem iz senke, Lujom  na čelu Metalca, logistikom Crvene zvezde, iz trenerom Petrom Ćosićem Ladavec i drugovi nadmoćno osvajaju šampionski pehar u Srpskoj ligi.

Slede kvalifikacije u Kuli i u Valjevu sa Hajdukom.  

1FK METALAC 1969

Dve pobede  i san iz 1957. kad je Prva liga tadašnje Jugosavije izmakla za bod, postaje java. Đura, Raja, Žile, Tekir,  bez premca u oba meča Žika Janković, sjajni Lale, Gnjeca, Petko, Braca i naravno nesavladivi Džons donose Valjevu Drugu ligu.BFC 1969

Znanje stečeno na fakultetu Ladavec nadgrađuje u praksi u Krušiku, od 1967, do 1981. Slede dve decenije vrhunskog menadžerskog dokazivanja u kompaniji Stefil.

U novom milenijumu Ladavec je bio predsednik Privedne komore Valjevo, na čelu tima za drvnu i papirnu industriju Srbije, član UO Privedne komore Srbije, bio je predsednik UO  Direkciji za izgradnju Valljeva. Trenutno je obavljao dužnost predsednika NO JKP Vodovod Valjevo.

Vladimir Ladavec bez fudbala nije mogao. Vodio je Krušik, vratio Budućnost u Srpsku ligu, bio je sve predsednik, trener,  u pravom smislu reči menadžer ekipe.

U  novom  milenijumu Grad Valjevo  jula 2012. propušta svoju poslednju šansu da  fudbal vrati u život. Umesto da Staru damu preuzme Vladimir Ladovec i sa saradnimima po njegovom izboru, uvede samo na njemu poznati načinin, sistematizovano po vertikali od vrha do dna, klub je politikantskom odlukom Stanka Terzića ide blanko u ruke  štetočini, luzeru, parazitu i neznalici, ime ovom prilikom i nikada nije bilo  dostojno pomenuti.

Dve godine kasnije štetoćina je uspeva nemoguće. Stara dama je ugašena i formiran je mutant FK BK 2014. Danas je  specijalizovan da  troši nikada bilo šta zarađeno.

Obraćao se Ladovec svim institucijama u gradu,  nudio rešenje. Uvek je dobijao gomilu lažnih obećanja, ali najviše ga je boleo neosnovani strah većine bivših saigrača, nespremenih da izađu na crtu i pobede zlo i pošast.

Na žalost  najprizemnije politikanstvo, podaništvo  skorojevića i pr ulizica još uvek traje.Za uzvrat  Valjevkama i Valjevcima nudi jedno veliko ništa,  medijski mrak, i iskrivljena slika da žive nikada bolje.

Vladimir Ladovec je od  prošle noći na nekom boljem mestu.

Posle teškog detinjstva, lepe mladosti, gospodskog i burnog života uvek spreman za borbu, uvek fajter nikada hazarder, se kako reči sin Branimir:"povukao u miru i tišini".

Vladika Džons je bio i ostao gospodin, a vreme svog trajanja obeležio neizmernom ljudskošću i ljubavlju.

Posvećen pripadao je iskreno i hrabro, pokretu  pravde i jednakosti. U vremenu zla i pošasti bez straha je govorio u lice neljudima da to što rade nije dobro, ukazivao na kriminal i svim sferama života, od politike, privred do sporta.

Borio se donkihotovski, Bio je "Poslednji Mihikanac", usamljen bez  dovoljno hrabrih da mu se pridruže i zajednički  suprotstave nadirućoj šizodnoj pošasti.

Ostavio je  za sobom  istinu  da zajedništvo, znanje, odgovornost i sistem su jedini način  da se pobedi sve što nije humano i ljudsko.

Živeo je  zdravog duha, nezdravog tela, osuđen na neslobodu proteklih mesec dana. Previše z a nekoga ko misli svojom glavom, sa vizijom tri koraka ispred svih, duboko svestan  da u "narednih 20 dana" neslobode nije spas i bolji život,  koji svi volimo iznad svega.

Tajna slobode počiva u hrabrosti, a naš drug i prijatelj, gospidin i dćentlmen  Vladika Džons je izabrao svoj put u slobodu.

Krenuo je dolinom istine, mira i tišine, što nas sve čeka sve jednog dana.

Pecaće što mu je postalo strast poslednjih godina,  pre nebeske utakmice i  novog susreta sa Đurom, Rajom, Tekirom, Žilom, Palentom, Grujom,  Bebicom, Perom, Đanđom, komom dr Aleksom sa kojim je bio nokat i meso, i svima što su već gore... 

Vladika, kako  dolikuje nadimku duhovnog vođe je razvalio bukagije, oslobodio je sebe odlukom na nepristajanaje.

Otporom da svojom voljom  da bude slobodan, nepokoran i jak, pokazao je  svima što bi da dokažu da  su nesloboda i ruganje ljudskom razumu,  spas i vrlina.

Vladika Džons je pokazao da ni po koju cenu neće odustati da  voli. Do sada je ljubav dokazivao delima, a evo od sinoć  odlukom bez ijedne izgovorne reči u tišini, dostojanstveno je otišao i prepustio  mlađima da nastave borbu za slobodu.

Ostavio je sinove Branimira i Miloša. Svet fudbala im nije stran. Sa genima oca su pred izazovom i nadom da ispune  očev amanet  uspeće sa sebi sličnima. Boriće se jer važne stvari  postižu samo oni koji  ne odustaju.

Vladimir Ladavec je  živeo samo jedan život, i voleo je sve što je radio.

Hvala ti Vladimire za  mudrost,  dostojanstvo i hrabrost da staneš pred šizoidono zlo i suprotstaviš mu se.

Ne može to svako, neponovljivi gospodine i džentlmenu!

1VLADIKA DZONS 01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas