Menu

zaglavlje

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,  OPSTANAK JE OBEZBEĐEN!

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,…

foto kls Kao i lane,...

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆA UDARAC U ARENI BEOGRAD 29. FEBRUARA

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆ…

 Od povratka u Srbij...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jun 2022

SRBIJI I VALISOVIM MUSKETARIMA MEDITERANSKO ZLATO!

MI SRBIJA O

Srbija je pobedila Crnu Goru 9:8(1:2,4:2, 2;3, 2:1) u finalu vaterpolo  turnira na Mediteranskim igrama u alžirskom primorskom gradu Oranu, i osvojila zlatnu medalju!

 Grad Valjevo jedinstven po apsurdu, da ima 10.000 dece, a nema  zatvoren  bazen, ali ima  fantastični VK Valis.

Četiri musketara: Aleksandar Kovačević, Bogdan Gavrilović, Vuk Anđelić, trenutno u Šapcu Petar Stanić, i trener Miloš Saković, sa momcima iz Partizana, Novog Beograda, kragujevačkog Radničkog i  novosadske Vojvodine, vratili su se  kući ovenčani slavom i zlatom osvojenom na  19. Mediteranskim igrama u Alžiru.

Momci rođeni 2004. i mlađi nastavljaju pobednički niz.

mi aca i petar 1

Šampioni Evrope su postali na Malti prošlog leta. Sada su pokazali da su najbolji i na Mediteranu.

MI SRB ZASTAVA VODA

Sledi pohod na titulu šampiona sveta.

Nema dileme, stižu dostojni naslednici dijamnantske reprezentacije delfina, koja tek što je sišla, sa najveće vaterpolo scene.

 Bravo momci!

mi z 0

Danas u velikom finalu radovali su se mladi  Srbi, u meču obeleženiom  brojnim preokretima i neizvesnošću.

Trebalo je pobediti Crnogorce dva puta za par dan. Težak zadatak, ali za izbranike trenera Uroša Stevanovića ne postoji nemoguće  misije.

mi z 3

Braća su bolje otvorila finale. Crna Gora je povela sa   2:0 golovina Balše Vučkovića u 1. minutu  i Lazara Vukičevića iz peterca u 8.minutu. Pred sam kraj prvog perioda igre  Nikola Kojić konačno postiže gol za Srbiju.

Sledi  najbolja četvrtina delfina  u finalu, za potpuni preokret i vođstvo 5:4 na poluvremenu. Strelci su bili, dvostruki Gavrilović, a po jednom su mrežu zatresli Kovačević i Kojić. Bastica, i sekund pre kraja 2/4 Lazar Vukićević dižu moral fanatičnim Crnogorcima. U  trećem kvartalu Radulović donosi Srbiji 6:4, a Vukšić,  Vukićević  i  Danilo Stupar vraćaju nadu, Crna Gora vodi sa 7:6. Radost nije dugo potrajala. Golom iz  peterca Marko Dimitrijević najavljuje rasplet finala.

U  ključnih  osam minuta Srbija pokazuje srce šampiona i karakter pobednika.

Aleksandar Kovačević vraća vođstvo pet minuta pre kraja, a dva minuta kasnije Lazar Vukićević pogađa ua novo izjednačenje na   8:8.  Ključni gol u finalu delo je Viktora Uroševića!

Srbija u preostalih 150 sekundi granitnom odbranom odoleva napadima i  stiže do zlata!

Uikupno 11. odličje a peto zlato za Sbiji osvojili su:

mi zlato

 Petar Pajković (Vojvodina), Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Bogdan Gavrilović (Valis), Nikola Kojić (Partizan), Vuk Anđelić (Valis), Zoran Poznanović (Radnički), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Aleksandar Kovačević (Valis), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Nikola Radulović (Banjica) i Radoslav Virijević (Radnički).

Stručni štab: Uroš Stevanović,  Dragan Kozomora,  Darko Bilić i tim mendžer Miloš Saković, zaslužuje sve čestitke.

Srbija je na Mediteranskim igrama  u Oranu do sada  osvojila 11 zlatnih,  5 srebra i 8 bronzanih odličja.

Zlato: Vaterpolo reprezentacija Srbije, Zlato: Viktor Nemeš (rvanje), Magomedgadži Nurasulov (rvanje), Damir Mikec i Zorana Arunović (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milenko Sebić (streljaštvo), vaterpolisti, Armin Sinančević (atletika), Damir Mikec (streljaštvo), Milica Gardašević (atletika), Vladimir Mirončikov (boks), Adriana Vilagoš (atletika)
Srebro: Vladimir Brežančić (karate), Milica Nikolić (džudo), Asmir Kolašinac (atletika), Teodora Vukojević (streljaštvo), Andrea Arsović i Lazar Kovačević (streljaštvo)

Bronza: Sara Lončar i Marija Sudimac (badminton), Stevan Mićić (rvanje), Dejan Kovačević (boćanje), Strahinja Bunčić (džudo), Ognjen Ilić (biciklizam), Omer Ametović (boks), Aleksandar Kukolj (džudo), Zorana Arunović (streljaštvo).

Sa čak 409 sportista SFRJ je dočekala zemlje Mediterana  u Splitu i osvojili 127 medalja, te bili najuspešnija zemlja koja je učestvovala, u čemu smo bili blizu u Izmiru 1971 sa 78 medalja i Latakiji 1987. sa 53. Sada su neki drugi dani, mediteranska mapa se izmenila, pogotovo u slučaju našeg podneblja, a  Srbija ke za tri koplja  u odnosu na ostale republike eks SFRJ trenutno sa 24 odličja.

Na Olimpijskom stadionu primorskog grada Orana u Alžiru prošle subote su  svečano su otvorene 19. mediteranske igre "Oran 2022". Do  6. jula takmičiće se oko 3.400 sportista iz 26 zemalja u ukupno 24 discipline. Na prethodnim igrama 2018. godine, koje su se održale u Tarragoni, u Španiji, učestvovalo je 4.000 sportista, a 3.064 u Mersinu u Turkiye 2013.godine. Na Mediteranskim igrama u Peskari u Italiji 2009. godine, takmičio se 3.371 sportisa, a 3.214 u Almeriji u Španiji 2005. godine. Najveći broj takmičara na 19. mediteranskim igrama - 371 ima Italija, zemlju domaćina predstavljaju 324 sportista, a treća po broju takmičara je Turkiye, koju sa 321. sportistom. Od osamostaljenja Srbija  je  četvrti na Mediteranskim igrama. Počelo je u Peskari 2009. sa a 35 medalja. U Mersinu 2013. je bilo 34, a 32 odličja  pre pet godina u Taragoni.

Zlatni vaterpolo srpski Mediteranci stigli u subotu ujutru iz Alžira  u Beograd.

VK V 4 MUSKETARA

Dobro došli kući šampioni!

Read more...

SRBIJA SA CRNOM GOROM SUTRA ZA ZLATO NA MEDITERANSKIM IGRAMA U ALŽIRU!

vk v srbija

Mladi vaterpolisti Srbije, juniorska repezentacija(2004. i mlađi), igraće za zato na Meditaranskim igrama u Alžiru sa Crnom Gorom sutra u 14 sati!

Danas je Srbija u Oranu na 19. Meditenskim igrama ostvarila i petu pobedu. Posle Slovenije, Francuske,  Portugala i Crne Gore u  četvrtfinalu je usledio  “Pad Italije”.

Azuru su pobeđeni sa  8:7(3:1, 2:0,1:4, 2:2).

Bogdan Gavrilović i Viktor  Urošević ekspresno su doneli Srbiji 2:0 da bi u 7,minutu  Marko Dimitijević   krunisao dobro igru srpskog tima novim golom za  3:0. Italija preko Simona pola minuta pre kraja  prve četvrtine  smanjuju  na 3:1. U “posnom” drugom kvartalu  na polovini  četvrtine   Nikola Kojić vraća Srbiju na + 3( 4:1). Srbija koristi igraća više i preko Mitra Maraša  vodi sa   5:1  na poluvremenu.

Nikola Taramasko  postiže drugi gol za Italju na startu treće četvrtine. Sledi gol Aleksandra Kovaćevića ali i serija Italijana od 3 gola.

Taramasko, De Simone i Tomaso vraćaju Italiju u život. Srbija ulazi poslednjih osam minuta  samo sa golom prednosti 6:5.

Marko Dimitrijević vraća delfine na pobednički kolosek u 3. minutu 4/4.

Sledi gol Bogdana Gavrilovića za 8:5, ali i novi nalet Italijana. Golovima  Urbinatija i Taramaska, 2 minuta pre kraja smanjuju na 7:8, ali dalje nisu mogli.

 Srbija  sutra  u 14 sati igra sa Crnom Gorom, danas posle velikog preokreta, bolja od Španije 12:11, za  zlato na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu!

Bravo delfini!

Bravo naši Valisovci!

Read more...

SRBIJA BEZ MEDALJE NA SP U BUDIMPEŠTI, HRVATI ZASLUŽENO U POLUFINALU

sp srbija hrvatska

Srbija je izgubila od Hrvatske u četvrtfinalu  Svetskog prvenstva u Mađarskoj sa  12:14 (1:1,3:4, 5:5, 3:4). Bronzani sa poslednje svetske smotre nastavljaju pohod ka zlatu. Srbija će se boriti za 5.mesto.

U vaterpolo klasiku „barakude“ su zasluženo slavile, i u  polufinalu  ih čeka  pobednik  meča Španija-Crna Gora.

Odbrana Srbije  smušena i dekoncetrisana nije imala rešenje za raznovsrniji  napad Hrvata. Očajna realizacija igrača više(14-4),  loš izbor šuteva srpskih vaterolista išli su na ruku danas boljem rivalu. Hrvati su imali 14  puta igrača više i postiglisu 7 golova.

Počelo je ludim odbranama Tonija Popadića, veštog da zaustavi čak 6 šuteva srpskih napadača u prvoj četvrtini završenoj  rezulatom 1:1.  Pref kraj  poluvremena Mitrović lovi  šuteve Vrlića I Bukića, i  na "veliki odmor" se ide sam sa 5:4 za Hrvate.

U nastavku Vukičević, Krapić i Vrlić donose  Hrvatskoj 8:5. Kreće simulatanka Mandića  za 8.9. U poslednjih 8 minuta  Bukić, Žuvela i Bašić  pogađaju za  13:10, a dilemu posle novog trzaja Srbije otklanja Fatović maestarlnim golom za konačnih 14:12.

Dušan Mandić bio je najefikasniji u srpskom timu sa četiri gola, dok su se Viktor Rašović i Nikola Jakšić po dva puta upisali u strelce.

 Hrvatska je na pragu sedme medalje na SP u nizu, a  Srbija 4 put  od 2006 nije u polufinalu  na najvećim talmičenjima. U dva  prethodne situacije  Hrvatska je  pobeđivala Srbiju, koja je  na  kraju ipak osvajala zlato!

U polufinalu je i Grčka, pobedom protiv selekcije SAD 16:11. U poslednjem četvrtfinalu večeras od 21 čas igraju Mađarska i Italija. Srbija nastavlja takmičenje u petak.

Read more...

SRBIJA SA VALISOVCIMA NA ITALIJU U 18 SATI ZA FINALE MEDITERANSKIH IGARA U ALŽIRU

vk v srbijaSrbija  bez prava  na grešku danas igra dva velika vaterpolo meča. Seniori na Svetskom  šampionatu u Mađarskoj od 16 sati sa  Hrvatima igraju za polufinale Svetskog prvenstva, a juniori od 18 sati, u aližiskom Oranu, sa Italijom za finale na Mediteranskim igrama.

Srbiju predvode   Valjevci  Aleksandar  Kovačević i Petar Stanić, daće Bog, centar šumadijski biser Bogdan Gavrilović, i naredne sezone u Valisu, te  još jedan prvotimac Valisa Vuk Anđelić.

VK V ACA K

VK V PETAR STANIC

VK V BOGDAN GAVRIL

Vuk Andjelic

U stručnom štabu je  Miloš Saković trener valjevskog superligaša.

Srbija je  sa 4 pobeda završila grupnu fazu takmičenja  u alžisrkom Oranu.

Slovenci, Francuzi i Portugalci  bili su lak zalogaj za delfine, dok je u derbiju za prvo mesto u grupi Srbija savladala Crnu Goru posle preokreta 9:7.

Ključeve pobede su držali  Aca Kovačević i Petar Stanić. Bio to novi revanš  Crnogorcima, za poraz u kadetskoj konkurenciji  pre  tri godine  na SP u Bugarskoj. Proše godine Srbija je na putu do zlata na EP na Malti bila bolja od komšija sa Jadrana.

Današnji protivnik Italija  juče je (ne)očekivano savaladala Grčku(10:6) I izborila polufinale.

Selektor  plavih delfina Uroš Stevanović sa saradnicima Draganom Kozomorom, Darkom Bilićem i Milošem Sakovićem (Valis) i danas ima kompletan sastav na raspolaganju.

Italijanima će se suprotstaviti  momci  rođenih 2004. i mlađi i to: Petar Pajković (Vojvodina), Mitar  Maraš (Šabac),  Marko Dimitrijević (Partizan), Bogdan Gavrilović (Valis), Nikola Kojić (Partizan), Vuk Anđelić (Valis), Zoran Poznanović (Radnički), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Aleksandar Kovačević (Valis), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Nikola Radulović (Banjica) i Radoslav Virijević (Radnički).

Momci su spremni i jedva čekaju da okršaj počne.  S pravom su optimisti, ali  su u duboko svesni da je borba za medalju mnogo veći izazov  i nemerljivo značajnija, jer  otvara put ka zlatu.

Srbija je u grupi sa: Slovenijom, Francuskom, Crnom Gorom i Portugalijom  bila ubedljiva, dok je Španija blistala protiv Italije(14;8) ali se provukla u meču sa Grcima(12:11).

Utakmice polufinala Mediteranskih igara na programu su danas.

U 16 sati igraju : Španija-Crna Gora,  a u 18 sati  Srbija –Italija. Na linku:

https://results.oran2022.dz/#/team-players/WPO/M/TEAM7-------------/GPA-/000600--

možete pratiti tekstualni prenos obe utakmice.

Read more...

SRBIJA – HRVATSKA VATERPOLO KLASIK U 16 SATI ZA POLUFINALE SP U MAĐARSKOJ

Dejan Savic vk valis

Vaterpolisti Srbije i  Hrvatske sastaju se danas u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Mađarskoj. Izabranici Dejana Savića, su preskočili osminu finala  posle tri pobede u grupi (SAD, Australija I Kazahstan), dok su Hrvati očekivano u osmini finala bili bolji od  Gruziju 13:7.

Vaterpolo klasik je 16.00 sati u Budimpešti, možete ga videti na RTS-1.

Za razliku od medija, apsolutno ne veruje u svoje vaterpoliste, kladionice su takođe na strani Srbije,  "barakude" pre ulaska u bazen naveliko prete- Naglas uzvikuju  “favoriti smo, danas pobeđujemo”.

Čim su preglasni,  biće da su se uplašili!

Srbija igra bez VELIĆANSTEVNIH, zlatnih  na Olimpijskim igrama u Tokiju. Od plave kapice su se oprostili najbolji u protekloj deceniji kapiten Filip Filipović,  lider Andrija Prlainović, zatim Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović i Stefan Mitrović.

Sedmorica zlatnih iz Tokija su aduti Srbije. Pojačana su nasledenicima  veličanstvene generacije, mladim momcima što stasavaju. Za novajlije  ovo će biti najveća reprezentativna  provera u karijeri, a do sada su imali  od koga da uče.

Riječanin Marko Radulović od 2018. igra za Srbiju, od mlađih selekcija,  do danas seniorske, iako je pre toga  igrao za Hrvatsku. Tada selektor mladih Marko Kreković  ga je" izgubio sa radara" po prelasku iz Primorja u Vojvodinu. Ni Ivicu Tucaku se nije dopao, a alibi da je odlučio da igra Srbiju, javnost je lagano progutala.

Danas Marka gledamo saplavom kapicom Srbije.

Sledi najbitnija ja utakmica, a sve je u rukama izabranika Dejana Savića,a u strčnom ptabu je i naš Valisovac Peđa Mihajlović.

Branislav Mitrović, Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Strahinja Rašović i ostali momci iz ekipe  sa nestrpljnjem  očekuju vaterpolo klasik, poslasticu šampionata sveta.

srb va sp

I Hrvatska je  značajno premenila sasatav  u odnosu  na Tokio. Četvrtfinale je uvek  najteža utakmica.

Hladna glava  psihička i fizička spremnost, sposobnost  da se nosi  teret odgovornosti, su faktori uspeha. Srbi su veliki optimista uoči meča četvrtfinala SP.

Poslednji put  na početku godine, Srbija i Hrvatska su igrale   nerešeno.

Četiri  ključna fakora za uspeh:  želja, motivacija, zajedništvo i odgvornost će danas presuditi.

Videćemo u 16 sati  u okršaju  sa barakudama od kakvog  su materijala momci iz nove generacije srpskog vaterpola.  

Naviknuti na  radost, uspehe, pobede, i medalje verujemo  u izabranike Dejana Savića, i pobedu protiv Hrvatske,  za polufinale SP u Mađaraskoj, iako znamo da će biti đavolski teško.

Hrvatskog vaterpolistu Rina Burića  Međunarodna plivačka organizacija (FINA) kaznila je sa 3 utakimice neigrana, zbog  tzv. brutalnosti, udaranja  šakom u telo ispod vode tokom meča sa Japanom.

U ostalim duelima osmine finala postignuti sledeći rezultati: Crna Gora – Japan 10:9, Italija – Australija 17:6 i Južna Afrika – SAD 2:24.

U polufnale idu bolji iz mečeva: Mađarska – Italija, Grčka – SAD i Španija – Crna Gora.

Read more...

PATRIJARH PORFIRIJE U EPARHIJI VALJEVSKOJ, U ČAST TROJUBILEJA SVETOG NIKOLAJA

VIDOVDANSKA aoademija

U čast trostrukog  jubileju Svetog Vladike Nikolaja ohridskog i žičkog u valjevskom Domu kulture, dan posle Vidovdana   se održava svečana Akademija, uz  prisutsvo  Patrijarha srpskog Porfirija.

Doksologija u čast dolaska patrijarha Porfirija  je   u Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog je u sredu u 17 časova.

Po završetku dokskologije   patrjarh će prošetati  do Doma kulture,  gde u  18 časova počinje Akademija i obeležavanje  140-e godišnjice  rođenja Svetog Nikolaja ohridskog i žičkog, 65 od prestavljenja i 30 godina od prenosa moštiju u Manastir Lelić.

O Svetom Nikolaju besediće patrijarh Porfirije.  Na Vidovdanskoj akademiji u kulturno-umetničkom programu učestvuju glumci Nenad Jezdić i Viktor Savić. Nastupiće “Cane, Antoan i grupa Veronauksi”, zatim grupa “Luča”, fulaš Milinko Ivanović, Pavlina Radovanović i grupa Nektarija. Nastupiće  i horovi “Emanuil” i “Hadži Ruvim”, kao i folklorni ansambl valjevskog Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević

Read more...

VANVREMENSKI VIDOVDAN JE SVETLOST SRPSKOG NARODA

  • Published in Srbija

car lazar 1389

Danas Srbi ma gde bili obeležavaju Vidovdan vanvremenski dan sećanja na  Svetog kneza  Lazara i sve junake Kosovske bitke.

Naš narod duboko veruje u pravdu, slobodu i ljudsku iskrenost, i samo zato  pristaje da živi i postoji kao zatočenik svetlosti beskrajne slobode i ljudskosti.

Naša istorija svedoči, Srbi nikada nisu bili osvajači, uvek samo branioci ljudskog obraza i svojih svetinja. U svemu tome merilo nam je kosovsko:" bolje nam je izgubiti glavu, nego svoju ogrešili dušu".

Vidovdan  je sećanje na  svetog mučenika kneza Lazara i svete srpske mučenike. Vidovdan se obeležava  u spomen na Kosovsku bitku,  28. juna 1389. godine.

car lazar

 Vidovdan je jedan od najznačajnih datuma u kolektivnoj svesti srpskog naroda i jedan od temelja kolektivnog identiteta. Simbolizuje, slobodu, otpor osvajaču,  negovanje patriotizma, nacionalnog bića, viteštva i herojstva, ali i prekretnicu posle perioda uspona pod vladarima iz dinastije Nemanjića.

BOJ NA KOSOVU

Posle Kosovske bitke, telo kneza Lazara (1329-1389) sahranjeno je u manastiru Ravanica. U seobi Srba pod patrijarhom Arsenijem Čarnojevićem krajem 17. veka je preneto u fruškogorski manastir Vrdnik. U Ravanicu su mošti vraćene 1989. godine, na 600. godišnjicu Kosovske bitke. Stradanju srpskih junaka posvećen je grandiozni spomenik  na Gazimestanu podignut 1953. godine, rad Aleksandra Deroka.

Verovalo se i da reke u ponoć postanu crvene u znak sećanja na mnoge srpske ratnike  pale u borbi za otadžbinu, i zato se  danas pale  sveće za sve njih.

Srećan praznik dragi moji sugrađani, prijatelji i svi mi dragi ljudi.

Trudimo se danas da  unesemo malo sreće i ljubavi. Budimo bezbrižni i ljudi.

Read more...

SPS-JS: SVAKA ČAST NA SOCIJALNOJ OSETLJIVOSTI GRADONAČALNIČE GOJKOVIĆU”

sps logo

Dve godine od početka novog mandata SNS u Valjevu, do 2022. kaolicioni partner SPS pojačan JS-om  ne oglašava se povodom  istrajne ofanzive Euro litujuma  na Valjevo.  Međutim uoči Vidovdana usledila je  reakcija  na najnovije povećanje  cena usluga  Toplane, Voodovoda i Vidraka, bez pomena najvećih dužnika JKP Vodovod, na pimer.

Pomenuta kolacija obratila se “čestitkom" gradonačelnku Lazaru Gojkoviću  i lokalnom parlamentu  na usvajanju odluka o poskupljenju, i novom udaru na najsiromašnije građane Valjeva.

Saopštenje  za javnost  sa potpisom  šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića, prenosimo u celini.

U trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim “eksprtskim timom”( od ranije poznata Gradonačelnikova prva petorka u sastavu: Snežana Rakić (predsednica Skupštine), Viktor Mićić (zamenik predsednika Skupštine), Radoica Rstić (šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada), Vladica Blagojević (član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare) i Branko Vuković (rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20%, a usluge JKP ‘’Vodovod-Valjevo’’ za čak 75%. Sve  to sve kako bi zamaglili nesposobnost, bahatost i očiglednu nestručnost direktora javnih komunalnih preduzeća – ‘’Vodovod-Valjevo’’ Ivana Filipovića, ‘’Vidrak’’ Ksenije Badem i ‘’Toplana-Valjevo’’ Janka Gagića, koji su ova preduzeća uveli u milionske probleme.

Da je sve previše uzelo maha, videli su i građani Valjeva u direktnom prenosu sednice Skupštine grada održane u petak 24. juna 2022. godine, kad je SNS zajedno sa svojim satelitima, i prisutnom preostalom opzicijom bio sve vreme na ivici kvoruma, pa je čak šef Odborničke grupe SNS Radoica Rstić izlazio više puta da “skuplja” odbornike iz hola Gradske uprave…

I dalje im kao “podrška” sedi odbornik Vitorović koji je onako srčano branio “nagradjenog” protiv koga je podignuta optužnica za teško krivično delo trgovine ljudima i koji je time pljunuo u lice svim ženama.

Na prethodnoj sednici isti odbornik Vitorović je zbog svog potpuno nedoličnog ponašanja isključen, i tada nije bio dobar vladajućoj SNS, ali sada kada treba izvući još koji dinar od gradjana Valjeva ponovo je prihvatljiv partner koji će dopuniti nesigurni i varljivi kvorum.

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva se pita da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o životima gradjana Valjeva?

Donošenje ovako osetljivih odluka koje će gradjane itekako udariti po džepu zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća, a to je:

  1. Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom). Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih “fakulteta”, ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga već su samo trošak.
  2. Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih).
  3. Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi.
  4. Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose.
  5. Smenite nestručne direktore koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima.
  6. Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga.

Gradjanima je previše Vaših praznih priča i opravdanja koja više niko ne može da “proguta”. Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče, stoji  u saopštenju za javnost koje je potpisao Đorđe Pavlović.

Read more...

NO PASARAN ČOVEČULJČIĆI, NISMO KAPI VODE U PESKU VEĆ LJUDI, BRE!

  • Published in Svet

asfalt jadar noge

Kad nisi mrav, cvrčak, već samo varaš. čak  i samog sebe,  glumataš, pored  glumaca za Atelje 212, jasno je da si gori od najgorih što su  harali, šarali,  i pričali da  sve znaju. Tek kad shvate da su ljudi, samo ako su  voljeni  zdravi i srećni, a ne kapi  u moru peska, moćiće da pogledaju  svakog čoveka u oči,  postaće kao neko od tih parazitsko poslušničkih stvorova,  čovek. NO PASARAN"

Opskurni tipovi, nalik voljenom i samom sebi,  parazitski   lanac polupismenih primitivaca, nešto što najgore unakazi narod i najteže se leči, kukolj što cveta decenijama, korupmpirani  poltroni, bestidni uvlakači, štetočine iznikle  iz gliba, vladaju.

Predvidovanski haos, političarenje i pičarenje bez granica trajeNO PASARAN!

"Osmaci" danas polažu test iz maternjeg jezika, preduzete su sve mere obezbeđenja dece.

Završni ispit polaže se u 522 od 1.260 škola, kako je odlučila Republička upisna komisija iz bezbednosnih razloga zbog mogućih dojava o bombama, poručuje Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić

Đaci će u utorak polagati test iz matematike, a u sredu kombinovani test.

Problem sa dojavama i bombama je rešen jednostavno!

Ugašen je internet u školama,  nema  mejlova, telefoni su umukli. Dakle, nema pretnji. NO PASARAN!

 U Ukrajini Rusija broji 123 dan, a u Oslu u noći pred gej paradu, dve osobe ubijene, a 20-ak   izrešatano.  NO PASARAN !

Svo zlo na planeti prave bahate belesvetske barabe. NO PASARAN!

U Ukrajini rat ne jenjava, a Rusi napreduju. Ulaze sve dublje u teritoriju zemlje gde je ruski maternji jezik, Ukrajina je  od petka  sa statusom kandidata za članstvo  u EU .Vojska Ruske federacije neutrališe neprijatelja. Stigla je zvanična   potvrda o likvidaciji stranih plaćenika iz Gruzije i evropskih zemalja kod Lisičanska. Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov na brifingu za novinare je potvrdio informaciju o likvidaciji plaćenika u oblasti Lisičansk prenosi Agencija Interfaks, a danas je vojska RF krenula ka Odesi. Oružje što u Ukrajinu šalju svetske sile je u rukama vojske RF. Poslednja vest kaže da Amerika i Engleska i ostalo društvo  iz  najrazvijenijeg sveta G-7  imaju  „Maršalov plan za Ukrajinu" .  “Sedam  veličanstvenih“  ističu  da moraju biti  ujedinjeni  potiv Rusije. Nadu da će "baćuške" tokom leta posustati, i da tada mogu  pomoći Ukrajincima da krenu u kontraofanzivu im "ubijalu" prihodi od ruskog izvoza nafte. Uprkos nezapamćenim zapadnim sankcijama, prihodi su porasli sa  1,7 milijardi dolara na oko 20 milijardi dolara u odnosu na maj prošle godine. To je znatno iznad proseka 2021. godine, kada su Rusi zarađivali otprilike 15 milijardi dolara. Kini, Indiji i drugim zemljama bi da otežaju nastavak uvoza ruske nafte postupnom zabranom osiguranja brodova. Protiv je  Velika Britanija, jer  globalni  sistem transporta goriva bio ugrožen. Na tržištu osiguranja “Lojds of London” vodi glavnu reč. Bajdenova administracija je u panici, jer bi  ta mera podihla cenu nafte. Previđaju i kčjučni činjenicu, da Rusija za razliku od Amerike nije primenila ni na koga svoju atomosku silu. A život u “okupiranim teritorijama” se vratio, ljudi rade, a idu  i na kupanje.

NO PASARAN!

Kragujavački radnici bez dogovora sa Vladom RS, u svojim  blakadama, stigoše do “Gazele”, ali do predsednika države.

"Ne može niko da eksploatiše radnike Zastave" poručio je predsednik.

Prvi sindikalac  “Nezavisnosti” Zoran Stanić u Fijat automobilima Srbija (FAS) je upozorio pre sastanka sa Vučićem, da dogovor sa Vladom RS nije prekršen, jer ga nije ni bilo,  a da su dosadašnji pregovori velika zajednička prevara Vlade i Fijata, objavio je portal tog sindikata.

Predsednik Republike Srbije je ponudio  da radnici Fijata koji ne prihvate odlazak na rad u inostranstvo dobiju 790 evra otpremnine po godini staža, a 500 evra oni koji su prethodno radili i u Zastavi.  U pitanju su  tri opcije: Prva je da radnici  koje  poslodavac odredi  da ostane u Stelantisu imaju punu platu  1. jula 2022, ukupni ih je oko 500 iz  zaštićene kategorije. “Dobrovoljci” što bi d arade  kod drugog poslodavca u Kragujevcu i okolini,dobuće  nakanade u iznosu od oko 220 evra po godini radnog staža, kao i garanciju predsednika Srbije da će im se obezbediti adekvatno radno mesto.

Oni koji ne prihvate odlazak u inostranstvo, ili posao u drugim kompanijama radni odnos će prestati rešenjem o tehnološkom višku, a sledi im isplata  otpremnine od 790 evra po godini radnog staža u Fijatu i 500 evra po godini staža za rad u Zastavi. Takođe ostvaruju  pravo na naknadu preko nacionalne sluzbe za zapošljavanje u zavisnosti od broja godina radnog staža.

Radnici Fijata su štrajkovali zbog  (NE)uslova  poslodavaca iz Stelantisa.NO PASARAN!

 Poverenicu GO SNS u Valjevu je odnela jedna od  junskih noći,  kao da to nikada nije ni bila, Ima ih koji tvrde da sudbinu SPS preletačice uskoro podeleti, tucko, krcko, zidar, portir,  falsifiakor u pokušaju protereni SUP-ovac... NO PASARAN!

 Lazar Gojković, je novi poverenik GO SNS Valjevo. Dečko koji obećava, polovinu mandata je potrošio na obećanja i nema sumnje ostaće  dosledan u svom delovanju do juna 20024, a posle šta će biti kako narod odluči. NO PASARAN!

 Kod “đilasovaca” nakon ostavke predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Valjevu advokata Branka Ivkovića, i većine bliskih mu saradnika,  stiglo je stranačko  saopštenje: “Fformirano je povereništvo, a a čelu je Gordan Milosavljević, član Izvršnog odbora SSP zadužen za Kolubarski okrug.NO PASARAN!

 Za Vidovdan, ili koji dan kasnije saznajemo u Valjevu biti  formirano   novo poliitlčka opcija, udruženje građana u interesu  Valjevki  i Valjevaca. NO PASARAN!

Još uvek nema “apsa” naroda zbog korone, ali  se  ne odustaje  od pretnji  igrokazom  brojki, a majmunske boginje "kucnuše na vrata" i pritajiše se. NO PASARAN!

 Kriza uzima svoj danak. Padaju džandari kao snoplje. Mali i veliki, leti im perje na sve strane, od sudovanja, izbacivanja s posla, do  premeštanja iz manje u još manje kasaba, od onih u kojima su se brukali. Narod ne kaže slućajno: "kad je džandar bio čovek, nikada !". NO PASARAN!

Sirotinji uvek puca po leđima, samo  dokotorima u Srbiji plate rastuNO PASARAN!

 Beskrupuluzni atak na zdrav razum se nastavlja. NO PASARAN”

(NE)opravdani skok svega, cena vode, grejanja, iznošenja đubreta, do poskupljenja hleba i l iimunade  opradava se poskupljnjem  naftnih derivata, a iako na berzi cena nafte pada.  

Predsednik Srbije je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS) rekao da je Srbija samo zbog sankcija  uvedenih  na rusku naftu na gubitku 600 miliona dolara. Nema podatka koliko je narod zabolelo onih  600 miliona ne dolara, već evra za gledanje Engleske Premijer lige na Areni. NO PASARAN!

 Aktivacija akciza (ni)je tajna, je  ključni razlog  enormnih poskupljenja  osnovnih potrepština od ishrane pa redom. Kasaba Valjevo se sjajno uklapa u model ratne krizeNO PASARAN!

 Auto put, investiciju vrednu 150 miliona evra, blokirali su ljudi zbog neisplaćenih parcela. Kažu da je problem razrešen. NO PASARAN! 

Besmisleno odugovlačenje vraćanja u normalu raskopanih valjevskh ulica nema kraja.

"Nebitna" Pop Lukina je “presvučena” novim slojem  asfalta  preko noći, deo od Duple trake do do Ljubostnje  i onaj do izlaska u  Dušanovu do prodavnice Euproma  opasan  po život konačno se asfaltira. NO PASARAN!

“Revitalizacija “100-tinak metara Karađorđeve  od Kadinjače” do Dušanove započeta 13. maja nije završena u predviđenom roku do 20.juna. Razlog, radi se na viš mesta, a izvođač nema dovoljno radnika i posao kasni.

Od  taktike vlasti iz doba naci faci četnika  Bobe optuživanog  za sve i svašta aIi nikada  ne osuđenog, se nastavlja. Razvali i odugovlači što više, bitan je utisak da se radi, je na snazi.NO PASARAN!

 Otvoren je sportski aerodrom "Rosulje" kod Kruševca.

Znam da van odmah na um padne  kafana "Kod Bore" u valjevskim Rosuljama. Kod sina Raše i unuka Borinog Željka, i dalje s slatko i pije. Hladan ZAJEČARAC je i samo 1 evro, a samo 3 puta više košta 12 ćevapa!

Aerodrom u Divcima je oaza letača kakvu Srbija nema. NO PASARAN!!

”Rosulje" kruševačke su za par godina "čudo neviđeno", rekoše  na otvaranju

Svako čudo za tri dana. NO PASARAN!

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

PRIJEM ZA VUKOVCE NA EKS TRGU MARŠALA TITA, ISPRED SPOMENIKA DRAGOJLU DUDIĆU

VUKOVCI 22 (foto: www.valjevo.rs Za 142 "vukovca" i đaka generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola valjevski gradonačenik Lazar Gojković je priredio prijem na neuobičajenok mestu, Najbolji su se okupili na na u svakom pogledu pročezničkom gumicom izbrisanom  trgu Maršala, Tita, i mestu za slikanje  tek venčanih, ispred  malog amfieatra  i  spomenika narodom heroju Dragojlu Dudiću.

 Ukupno  122 učenika je završilo školsku godinu sa ocenom PET, a  75 su osnovci dok su ostali, njih  47 srednjoškolci.

Najboljim đacima su umesto knjiga uručene, propusnice za kupanje u SRC Petnica. Prošlogodišnji  učenici generacije njih 20 su dobili diploma i novčane nagrade od 20.000 dinara osnovci, i 10.000 dinara više srednjoškolci.

Nagrađenima je čestitao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković,a prijemu su prisustvali koš neki zvančnici SO Valjevo.

 "Pokazali ste  u dosadašnjem školovanju da ste e najbolji, I zato verujemo da ćete se dokazati i u budućem životu i radu, i da ćete na najbolji mogući način doprineti sebi i svojim porodicama, svom gradu i Srbiji. Radujemo se vašim budućim uspesima i ponosni smo na sve vas. Uživajte u  letu", poručio je Lazar Gojković.

Tradicija nagrađivanja knjigama je prekinua 2018. godine, Od tada nosioc Vukove diplome od Grada na poklon dobijaju  diploma i ulaznice za kupanje u  SRC Petnica. Ovog leta prvi put  prijem je priređen  na nekada Trgu imena Maršala Tita, pročetničkom gumicim ime je obrisano dolaske žute pošasti, na početku 21. veka, ipsred malog amfitetatra  posvećenog narodnom tribunu i heroju  Dragojlu Dudiću..

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas